0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

TRAJKOVIĆ SUSRET SA SPARTAKOM SMATRA PRESUDNIM: ‘Ovo je meč sezone!’ (VIDEO)

Objavljeno: 28.10.23 u 08:50

‘Pobedom protiv Spartaka mi bismo se vratili u realnu trku za plej-of.’

Trener Radničkog iz Niša, Nikola Trajković je susret sa Subotičanima okarakterisao kao meč sezone i istakao da on može da im odredi dalji tok prvenstva.

-Utakmicu koja dolazi okaratkerisao bih kao meč sezone, jer on može da nam odredi dalji tok prvenstva. Pobedom protiv Spartaka mi bismo se vratili u realnu trku za plej-of. Odmah nakon Lučana okrenuli smo se novom protivniku i svaki dan govorim igačima koliko je ova utakmica važna. Кada sam došao, rekao sam da želimo da igramo fudbal i da nam svaka utakmica bude spektakl. Da bi došli do toga važno je i da nismo u opasnoj zoni. Ovo je za nas ključna utakmice i pobeda može biti veliki vetar u leđa za nastavak sezone – naveo je.

Potom je prokomentarisao ekipu Spartaka.

To je sistem sličan našem 3-4-3, mada su neke utakmice odigrali ekstremno defanzivno, kao protiv Partizana, gde su u niskom bloku stajali 5-4-1. Moramo da budemo strpljivi, ne možemo da očekujemo da se utakmica reši u prvih 10, 15, 20 minuta. Gol za pobedu daje se i u devedesetom. Ne smemo da uđemo u nervozu, ali pre svega u utakmicu moramo da uđemo agresivno, sa većom željom od protivnika. Moramo da uđemo motivisani, kao u drugo poluvreme protiv Mladosti, a da ne ponovimo prvo – istakao je on.

Kazao je da ekipa ne može biti sa istom energijom na svakoj utakmici, ali da u ovoj moraju.

-Najlakše je reći prvo poluvreme je bilo loše, ali mi imamo i Partizan koji je prvi na tabeli, a iza sebe ima nekoliko katastrofalno odigranih prvih poluvremena, pa su u nastavku uspeli da preokrenu. Niko ne može da bude energetski na visini u svakoj utakmici. Ipak, protiv Spartaka moramo – rekao je strateg tima sa Čaira.

Osvrnuo se na kadrovsku situaciju.

-Petrov je povređen, a u sastavu neće biti ni Zeca. On je obnovio povredu ukrštenih ligamenata i 99 odsto za njega je sezona zvršena. Takođe imamo problem i sa Bakićem koji ima stomačni virus. U tim se, iz povrede vraća Andreja Stojanović – zaključio je Trajković.

Podsetimo, u okviru 13. kola Mozzart Bet Superlige Srbije večeras od 18:30 na gradskom stadionu ‘Čair’ odmeriće snage fudbaler niškog Radničkog Spartak Subotice. Takođe, na ovom meču biće organizovana humanitarna akcija prikupljanja pomoći za operaciju Jane Petrović (16). Iz kluba pozivaju sve koji su u mogućnosti da se priključe akciji i budu humani.

TOTENHEM SLAVIO NA PAKLENOM GOSTOVANJU: ‘Pevci’ ostaju lideri Premijer lige! (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter