0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

PODELA BODOVA SPARTAKA I RADNIČKOG: Nišlije bile konkretnije, ali nisu uspele da slome bedem gostiju!

Objavljeno: 28.10.23 u 20:40

Dobra partija niškog tima.

Fudbaleri Radničkog iz Niša dočekali svoj ‘bratski’ klub Spartak Suboticu od 18:30 u okviru 13. kola Mozzart Bet Superlige Srbije  na gradskom stadionu ‘Čair’. Na kraju se susret završio rezultatom 1:1 i pored dominacije tima sČaira.

Subotičani su poveli u 7. minutu preko Todorovskog, a Ivelja je u 57. izjednačio i stavio tačku na susret. 

Prvo poluvreme:

Fudbaleri Spartaka poveli su u 8. minutu, a strelac je bio Andrej Todorovski, kada mu je pustio pas Toševskia on probio po levoj strani, ušao u kazneni prostor, šutirao i matirao Rosića koji je bio nemoćan. Nakon postignutog gola Subotičana, domaćin je krenuo u totalnu ofanzivu, ali su se gosti odlično branili.

Imali su Subotičani sjajnu priliku u 19. minutu nakon kontre, kada je Stanojev hitro probio po desnoj strani i razmenio dupli pas sa Bijelovićem, a u srcu kaznenog prostora uposlio Toševskog koji je imao odličnu šansu da udvostruči prednost svog tima, ali je fenomenalni  Rosić  spasio svoj tim. Nakon nesmotrene rekacije defanizvaca Spartaka, Škrbić je ukrao loptu i pustio pas kas ka Stajiču u 25. minutu, koji je sa ivice kaznenog prostora oprobao svoj šut, ali je Vulić bio siguran.

Odličnu priliku imao je Radnički u 26. minutu kad je lopta došla do Stajića na desnom boku, a on uputio centaršut u šesnaesterac ge je pronašao Škrbića, koji je glavom šutirao, ali je ponovo Vulić bio na visini zadatka. Fudbaleri tima sa Čaira su tokom čitavog prvog dela dominirali, imali kontrolu igre, ali su gosti bili na visini zadatka i vrebali svoju šanse iz kontra napada.

Uspeo je Spartak da preživi konstantne napade Radničkog i ode na odmor sa golom prednosti 1:0.

Drugo poluvreme:

Gosti su u 50. minutu imali priliku da na isti na način udvostruče prednost, kada je lopta došla do Toševskog, ali je njegov udarac zaustavio Rosić. Uzvratio je Radnički u narednom napadu, kada je Pejović oprobao šut sa distance, ali je lopta otišla preko gola. I u drugom dela ista slika kao i u prvo, domaći su konstantno napadali, ali su se Subotičani odlično branili.

Novo uzbuđenje je bilo tek u 67. minutu kada je Radnički došao do izjednačnja preko Ivelje koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru. Nakon auta na desnoj strani, Jamkam je uputio centaršut, a na suprotnoj strani bivši fudbaler Grafičara je primio loptu i iz okreta šutirao i savladao Vulića.

Novu šansu domaći fudbaleri kreirali su u 71. minutu kada je Ilić centrirao, a Ivelja šutirao, ali je lopta završila pored desne stative.  Todorovski je mogao da postigne još jedan pogodak u 77. minutu kada je opalio sa 20 metara, ali je njegov šut završio pored gola. Nakon dužeg vremena dominacije Radnički, stvorili su gosti šansu u 89.minutu kada je Stajković zapretio, ali je Rosić bio na mestu.

Ipak na kraju podela bodova, Randički nije uspeo da slomi otpor Spartaka.

Standings provided by Sofascore
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter