0
Evroliga

FOTO: Starsport

BIVŠI KOŠARKAŠ PARTIZANA OKRIVIO NEJPIRA ZA PORAZ ZVEZDE: ‘On igra za sebe, u nekom svom ritmu!’ (VIDEO)

Objavljeno: 28.10.23 u 14:15

‘Teo će morati da bude taj koji će da nosi.’

Prvi ogodišnji derbi pripao je Partizanu koji je slavio protiv Crvene zvezde rezultatom 88:86 u okviru petog kola Evrolige. Ovaj meč je bio pravi praznik košarke, bez ikakvih incidenata sa konstantnim preokretima. U jednom trenutku je tim sa Malog Kalemegdana  vodio 10 razlike, ali je na scenu stupio Avramović u poslednjoj četvrtini i svojim egzekucijama rešio meč.

Bivši košarkaš ‘crno-belih’ Nenad Miljenović gostovao je u podkastu ‘Chit-Chat’ gde je dao svoj sud o ovoj utakmici, a kao glavog krivca za poraz Zvezde naveo Šabaza Nejpira, za kog je rekao da igra za sebe i da nema širu sliku o tome kako to deluje na ekipu.

– On igra za sebe, u nekom svom ritmu i u ritmu svojih poteza – kako bi on hteo. Ne deluje mi kao da ima širu sliku da li je to dobro za ekipu i kako to treba da izgleda celokupno. Sad su ekipe, onako što se kaže, ‘provalile su ga’ da mu ne prija prosto agresivnost defanzivna kako na lopti tako i u ‘pik end rolu’ jer ne voli da se reši lopte. Samim tim ceo napad Zvezde nema nikakav ‘flou’ jer on ne pušta loptu na vreme, a onda uđe Teodosić pa onda sve izgleda normalno – istakao je.

Dodao je da se Nejpira očekivalo da bude nosilac igre ‘crveno-belih’.

-Vidi kako Teo lako pusti loptu, a to je razlika, u tim detaljima kada neko oseća ekipu, kada je neko pravi plejmejker, a sa druge strane neko ko realno nije. Nejpir već pokazuje nekim rešenjima da on je više na poziciji dva nego na poziciji jedan što za Zvezdu možda i nije dobro jer se sigurno očekivalo od njega da bude nosilac, a da Teo bude neko ko će da pripomogne, a ne da nosi Zvezdu tokom cele sezone – poručio je on.

Kazao je da će na kraju ispasti da će Teo biti nosilac.

-A na kraju će ispasti drugačije, da će Teo morati da bude taj koji će da nosi. Mislim da se trener Sferopulos onako malo reputacijski odlučio za Nejpira u smislu ‘derbi je, imamo neku prednost, bolje i da izgubim sa Nejpirom nego da sad pustim Jaga’. Iako je Jago bio odličan – jasan je Miljenović.

BIVŠI AS PARTIZANA DOMINIRA: Odlična partija mu donela MVP priznanje petog kola Evrolige! (FOTO) (VIDEO)

4
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter