0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

POPOVIĆ PRED ČUKARIČKI: ‘Važna stvar je da ‘mi’ bude ispred ‘ja’, da ponovimo igru iz prošle utakmice!’

Objavljeno: 27.10.23 u 15:50

Mogu samo da pohvalim Čukarički što je uradio u poslednjem periodu

Trener Vojvodine, Ranko Popović je na konferenciji za štampu pred meč sa Čukaričkim je rekao da njegovi izabranici moraju da ponove isto zalaganje kao protiv Radnika.

– Mogu samo da pohvalim Čukarički što je uradio u poslednjem periodu i lepo je što imamo takav jedan klub u ligi i za protivnika. Mene interesuje da imamo ekipu koja može da taktički odgovor – započeo je.

Znamo da ne možemo da računamo na igrače koji imaju žute kartone, dok su neki pod znakom pitanja i pokušavamo da ih osposobimo da budu spremni. Želim da ponovimo odnos, disciplinu i organizaciju koju smo imali na poslednjoj utakmici i ako to budemo uradili onda smo stvarno na dobrom putu – istakao je on.

Naveo je da im dolazak Alekse Vukanovića dosta znači.

– Aleksa Vukanović nam je doneo mnogo jer poseduje ogromno iskustvo. Iako Kembel ne poseduje toliko iskustvo, on donosi neki drugačiji kvalitet, i to je ono što nam je potrebno. Od početka govorim jednu važnu stvar, a to je da ne može da bude „ja“ ispred „mi“. Sa igračima pričam mnogo i često sam imao priliku da čujem to „ja“ i onda im odgovorim da treba da vidimo i gde smo tu „mi“ – poručio strateg ‘Stare dame’.

Kolektiv uvek izbaci nekog pojedinca.

-Kada to ukapiramo, onda ćemo mi biti jači i na gostovanjima, jer je kolektiv najbitniji. Podredi se kolektivu i onda će kolektiv sam da izbaci nekog i ne vidim razlog da to ne bude i kada igramo van svog stadiona. Najvažnije je da to igrači prihvate i oni igrači koji su spremni da se otvore i prilagodimo, tako ćemo kao grupa biti bolji i to je ono čemu težimo – govorio je.

Ima prostora za napredak.

-Igrači shvataju stvari, ali treba i da prihvate. Ja nemam nikakve tajne, i sve što kažem igračima, mogu i vama. Imamo neke navike od ranije, ko je gde bio, šta je radio, a fudbal je ovaj momenat i ovaj trenutak i ako sada ne budemo dobri, onda neće biti kako treba. Ako promenimo sada, budućnost će nam biti još bolja. Neke stvari su ukorenjene i to treba da menjamo, da budemo konkretniji, da igramo iz prvog dodira – jasan je Ranko.

Istakao je da nema lepše da se radi od onoga što se voli.

-Motivacija? Nema lepše od toga da radiš ono što voliš i da od toga izdržavaš porodicu. Sebi i za generacije iza sebe da obezbediš neke stvari. Za mene je najveća motivacija bila identifikacija sa dresom koji nosim. To nisu floskule, treba da osetimo dres i to sam ja i to hoću da budemo mi. Da znamo gde igramo i zašto igramo i onda će nam individualno biti bolji – zaključio je Popović.

Podsetimo, fudbaleri Vojvodine gostuju na Banovom brdu ekipi Čukaričkog u nedelju od 16:30 u okviru 13. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

OBRADOVIĆEV MONAKO OBORIO DVA REKORDA: Sjajno izdanje ‘Kneževa’ u Evroligi! (FOTO)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter