0
ATP

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

MURATOGLU NE VIDI NOVAKOV KRAJ: „Đoković može igrati na ovom nivou i posle 40. godine“! (VIDEO)

Objavljeno: 27.10.23 u 18:15

Samo Novak zna koliko će još igrati

Poznati teniski stručnjak i doskorašnji trener Holgera Runea, Patrik Muratoglu, govorio je o najboljem teniseru sveta, Novaku Đokoviću.

Srbin igra i dalje na vrhunskom nivou uprkos činjenici da ima 36 i po godina. Ove godine je osvojio 5 od 10 turnira na kojima je nastupao, među kojima i 3 Grend slema, dok je na Vimbldonu stigao do finala, gde je poražen nakon pet setova od Karlosa Alkarasa.

Muratoglu je na svom instagram profilu objavio video, gde se dotakao fizičke spreme osvajača 24 Grend slema. Francuz ističe da ukoliko zadrži motivaciju, Novak može igrati na približnom nivou i posle 40. godine.

Nikada nisam video 36-godišnjeg igrača u takvoj formi. Činjenica da je toliko fokusiran i ozbiljan čini ga najboljim sportistom sveta. Moje mišljenje je da on jeste najbolji sportista na svetu. Mislim da može igrati na približnom nivou i posle četrdesete godine. Ne kažem da hoće, ali mislim da može. Naravno, zavisi od njegove motivacije i eventualnih povreda, jer, naravno, svako može da se povredi.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)

 

Međutim, s obzirom na to koliko Đoković vodi računa o svom telu i stilu života, mala je verovatnoća da dođe do toga.

Ali njegovo telo je ekstremno mlado s obzirom na godine. Očigledno je po njegovom kretanju. Njegova sposobnost brzog oporavka je posledica višegodišnje discipline. Posvećen je maksimalno, angažuje dobre stručnjake sa kojima radi svakoga dana, neprekidno otkriva i koristi nove, napredne tehnike da napreduje. Vođen je ambicijom da obara rekorde, u tom cilju tretira svoje telo maksimalno kako bi mogao da traje što duže na vrhunskom nivou  zaključio je Muratoglu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter