1
Evrokupovi

FOTO: Starsport

DEBAKL SRPSKIH KLUBOVA U EVROPI: Tri predstavnika, a samo dva boda! (FOTO)

Objavljeno: 27.10.23 u 10:15

Loše izdanje.

Mozzart Bet Superliga Srbije konačno može da se pohvali sa tri predstavnika u evropskim takmičenjima, ali njihovo izdanje loše utiče na koeficijent našeg takmičenja. Crvena zvezda se plasirala direktno u grupnu fazu Lige šampiona u veoma nezgodnoj grupi sa Mančester sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom.

FOTO: Starsport

Realno tim iz Ljutice Bogdana ovde može do trećeg mesta, a nekim čudom i do drugog, ali trenutno stanje u grupi govorio da je veliki uspeh i plasman u Ligu Evrope. Šampion Srbije je na tri susreta osvojio samo jedan bod, pošto je poražen od ‘Građana i Lajpciga, a protiv Švajcaraca remizirali 2:2.

Očekivali se ta pobeda protiv starog znanca iz Berna, ali su ‘crveno-beli’ razočarali u Beogradu i pokazali da su najslabiji u odbrani koja ove sezone loše funkcioniše. Drugi predstavnik je TSC kome je ovo prvo učešće u nekom evropskom takmičenju, ali oni su u Ligi Evrope.

FOTO: Starsport

Grupa sa Vest Hemom, Frajburgom Olimpijakosom uopšte ne uliva nadu, ali u fudbalu su čuda moguća. Uspela je četa Žarka Lazetića da izvuče bod protiv grčkog tima, ali je doživela krah sinoć protiv Nemaca i ‘Čekićara’ u prvom kolu. Treći je Čukarički koji još uvek ne zna bodove u Ligi Konferencija, a sinoć su doživeli debakl od Fiorentine gde su izgubili sa čak 6:0.

FOTO: FK Čukarički

Posle ovakvog fijaska, srozao nam se i nacionalni koeficijent pa će naredne sezone biti daleko teže da se on povrati i da se ponovi uspeh sa ovoliko klubova u Evropi.

MATIĆ NAKON DEBAKLA U FIRENCI: ‘Ovo je brutalna ekipa koja kažnjava svaku grešku!’

3
0

1 Komentara

  1. To što igraju naši klubovi je prevaziđeni prije 50 godina.Uglavnom igrači se ne kreču saljz zamisljene pasove gdje nema nikoga i najsigurniji su da vrate loptu u nazad.Niko ne trči i ne razmislja istovremeno za svaki potez im je potrebno da se zaustave razgledaju i po defaultu vrate loptu unazad.Tako se fudbal ne igra.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter