0
Košarka

Svetislav Pesic Predrag Danilovic Kosarka reprezentacija Srbije KSS, Kosarkaski Savez Srbije trening i konferencija za medije, Stara Pazova 3.8.2022. Aug. 3. photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

DANILOVIĆ O JOKIĆU I NAJBOLJIM TRENERIMA: „Duško Vujošević je bio moj čovek“!

Objavljeno: 27.10.23 u 17:50

Legenda Partizana veruje da će Jokić nastupati za Srbiju na OI u Parizu

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, dao je opširniji intervju za španski list „Relevo„, gde je govorio o mnogobrojnim temama koje su se ticale njegovih igračkih dana kao i o aktuelnim dešavanjima u svetu košarke.

Nekadašnji košarkaš Partizana i Virtusa, istakao je koliko je značajna srebrna medalja koju je selekcija Srbije na čelu sa Svetislavom Pešićem, donela sa Svetskog prvenstva u Manili.

Ne samo zato što smo osvojili srebro na Svetskom kupu i to sa timom bez igrača poput Micića, Jokića ili Kalinića, već i zbog generacije talenata iz mlađih kategorija koje isplivavaju na površinu i čine nas optimističnim. Zbog igrača kao što je Topić, koji imaju veliki potencijal – rekao je Danilović.

 

FOTO: Twitter/KSS

 

Srbija je drugim mesto nam Svetskom prvenstvu u Manili obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Kao logično pitanje, nameće se potencijalno prisustvo Jokića u nacionalnom timu. Predrag nema sumnje da će Somborac nastupati na OI sledeće godine.

Da, očekujemo ga kao i sve ostale. Mislim da imamo sjajnu priliku.

Špance je interesovalo, da li je imao ponude u Španiji.

Nisam, nikad imao ponudu iz Španije. Bolonja mi je dala sve što mi je trebalo u tom trenutku. Pored toga, tu je bio jedan od mojih idola poput Roberta Brunamontija.

 

Predrag Danilovic Serbia – Poland, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Group Phase, Group D, Srbija – Poljska 6.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

 

Oprobao se i u NBA ligi, gde je nastupao za Majami Hit i Dalas Maverikse, a za najteže rivale je izdvojio Majkl Džordana u AmericiIsmu Santosa u Evropi.

Govorio je i o trenerima sa kojima je sarađivao, pri čemu je istakao da je voleo da radi sa Duškom Vujoševićem.

Duško Vujošević mi je odgovarao dosta, ali sam igrao i za najbolje: Željka Obradovića, Etorea Mesinu, Peta Rajlija. Pomogli su mi dosta da se formiram kao ličnost.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter