0
Evrokupovi

FOTO: Starsport

OGROMNO POŠTOVANJE: Igor Matić veruje u svoje momke, ali je i svestan snage rivala!

Objavljeno: 25.10.23 u 21:18

Šef stručnog štaba Čukaričkog, Igor Matić, izrazio je optimizam pred nadolazeću utakmicu protiv Fiorentine u 3. kolu Lige Konferencije.

Na konferenciji za medije održanoj danas, Matić je istakao da je domaćin, Fiorentina, favorit u ovoj utakmici, ali da veruje da će njegov tim prirediti iznenađenje.

Igramo protv jednog velikog kluba, sa ogromnom tradicijom, koji je u vrhu tabele. Dobar tim, dobro su vođeni sa klupe. Favoriti su, ali smo i mi dobro trenirali. Spremili smo se i svi zajedno kao klub i tim treba da uživamo u ovoj utakmici i da budemo hrabri i mudri. Da verujemo u sebe i da pokušamo da ostvarimo povoljan rezultat. Da, na kraju krajeva, igramo fudbal – rekao je Matić i dodao:

head coach Igor Matic during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Cukaricki and Vozdovac at stadium Cukaricki on October 08, 2023 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

– Mozda jednu ili dve dileme imam kada je u pitanju sastav, pogotovo što imamo specifičan naredni period. Posle ovoga igramo u nedelju i pokušaću da gledam da izvedem najbolji tim u datom trenutku. Imamo veliki roster, imam dilemu ili dve, ponavljam, ali ću je posle treninga otkloniti. Verujem u svoje momke.

Na pitanje da li je ovo idealan trenutak da mladi Mihajlo Cvetković dobije priliku od prvog minuta, Matić je rekao:

– To je dete koje ima 16 godina i ne treba veliki teret da mu stavljamo, zadovoljan sam kako igra, on može da nastupa i za kadete, on je budućnost srpskog fudbala. Jeste da velike utakmice stvaraju velike igrače, ja se nadam da ćemo mi iz svojih redova sutra veče imati nekog velikog. Momci pre svega treba da uživaju. Utakmica treba da bude spektakl, biće pun stadion i to je motiv i izazov da se pokažemo u pravom svetlu. Pored Cvetkovića imamo dosta mladih igrača, miks starijih i mlađih, i verujem u svakog od njih. Nadam se da možemo da ostvarimo povoljan rezultat. Ako mi ne verujemo, ko će?

during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Cukaricki and Vozdovac at stadium Cukaricki on October 08, 2023 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Pitali su Italijani Matića i da li se seća utakmice koju je kao mladi reprezentativac igrao protiv Italije u finalu EP.

– Sećam se te utakmice, igrali smo finale EP protiv jako kvalitetne ekipe, gomila vrhunskih igrača. Jesmo izgubili, ali smo bili i u grupi zajedno i pobedili smo ih. To finale je san svakog sportiste. Ostali smo sa igračem manje i to je odredilo dalji tok. Čast i zadovoljstvo je bilo biti deo tog tima, a istovremeno igrati protiv takve selekcije Italije.

Dotakao se Matić i srpskih igrača koji su poslednjih godina igrali u Fiorentini.

– Mi se ponosimo s tim igračima, momci koji su došli mladi ovde i afirmisali se. Ako pričamo o njima, pun respekt za njihovu karijeru i pravi su ambasadori našeg fudbala. S druge strane, meni je uživanje sada gledati Fiorentinu. Imaju trenera koji je inovator fudbala. Njihov kvalitet nije sporan, ali uz sav taj respekt nadam se da možemo da odigramo jednu dobru utakmicu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter