0
Evroliga

PEDJA MILOSAVLJEVIC/STARSPORT

LITVANAC ODUŠEVLJEN PRED DERBI: Stigao u Srbiju zbog utakmice Zvezde i Partizana, a doživeo je ovo!

Objavljeno: 25.10.23 u 19:31

Sve je podelio na društvenim mrežama

Čitava Evropa s nestrpljenjem iščekuje predstojeći duel između Partizana i Crvene zvezde u okviru 5. kola Evrolige, a interesovanje za ovu utakmicu je ogromno. To je potvrdila i poseta poznatog litvanskog novinara Donatasa Urbonasa, jednog od najcenjenijih košarkaških novinara u Evropi, koji je stigao u Beograd kako bi pratio ovaj meč.

Urbonas nije prvi put u srpskoj prestonici, budući da je već pratio večite derbije ova dva kluba, ali ovog puta je ostavio poseban utisak. U jednom od svojih zapisa, Urbonas je pohvalio srdačnost i strast Beograđana prema košarci, ističući da je Srbija zaista zemlja košarke.

Samo stvari u Beogradu… Konobar nas je prepoznao i pitao o predikciji za meč Partizana i Zvezde, nakon što je pohvalio rad našeg portala BasketNews. Dok smo bili u restoranu, drugi konobar je video da proveravam profil Šabaza Nejpira i na Evroligi i odmah se našalio da misli da će promašiti svaki šut sutra (na derbiju). Ovakve košarkaške stvari se događaju na svakom uglu ovde u Srbiji – napisao je Urbonas.

Očekuje se da će atmosfera na sutrašnjem meču biti jednako strastvena, dok će ljubitelji košarke širom sveta pažljivo pratiti ovaj večiti derbi koji je očarao i iskusnog novinara poput Donatasa Urbonasa.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter