1
Evrokupovi

Lajpcig - Crvena Zvezda, Liga Sampiona, Liepzig, Germany, 26.10.2023. foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

LAJPCIG JE BOLJI, ALI JE IZUZETNO RANJIV: Da li je Zvezda oštećena za penal!? (VIDEO)

Objavljeno: 25.10.23 u 21:49

 

Večeras sa početkom u 21 čas, Crvena zvezda je gostovala ekipi RB Lajpciga, u okviru trećeg kola grupne faze Lige šampiona. Srpski predstavnik je u meč ušao kao potpuni autsajder, dok se domaći sastav morao dokazati u ulozi favorita.

LAJPCIG: Blasvih – Henrihs, Simakan, Lukeba, Raum – Šlager, Kampl – Forsberg, Simons – Openda, Poulsen

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Điga, Dragović, Rodić – Mijailović, Stamenić, Hvan, Mitrović – Ivanić – Endiaje, Olajinka

Lajpcig – Crvena Zvezda, Liga Sampiona, Liepzig, Germany, 26.10.2023. foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Utakmicu je ozbiljnije počeo domaćin, ali je prvu pravu priliku imala Zvezda.. Prelepim udarcem sa oko 20 metara gadjao je donji desni ugao golmana Blasviha, ali je lopta prošla neposredno pored stative.

Ozbiljnu priliku imali su nekoliko minuta kasnije fudbaleri Lajpciga, kada je NaserĐiga promašio „fudbal“, ali se na njegovu sreću Openda nije najbolje snašao iz vrlo povoljne pozicije.
Lajpcig – Crvena Zvezda, Liga Sampiona, Liepzig, Germany, 26.10.2023. foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
 
Pritisci domaćina urodili su plodom u 13. minutu susreta. Hvang je oduzeo loptu, a potom mimo svih očekivanja poslao „vruć krompir“ Ivaniću u noge. Ovaj nikako nije uspeo da se snađe, izgubi je loptu, a to je rezultiralo brzon tranzicijom. Raum se našao u sjajnoj šansi, koju je potom i realizovao.
 
Delovala je Zvezda veoma loše, izuzev tog udarca Hvanga, ništa nisu pokazali „crveno-beli“. 
 
 
 
Fenomenalnu novu priliku imao je Polsen, kada je nakon prelepe akcije vrlo precizno šutirao, ali je neverovatno reagovao Glazer. Izraelski golman se tu nije zaustavio, jer je par trenutaka kasnije, izvadio loptu gotovo iz mreže, čime je Zvezdi sačuvao ‘glavu na ramenima’.
 
Neopreznost igrača Lajpciga mogao je da kazni Ivanić u 23. minutu, ali je golman odlično reagovao. Minut kasnije pokušao je Rodić glavom, ali je golman domaćina bio na vrhuncu zadatka.
 
 
Previše su se u jednom momentu opustili fudbaleri Lajpciga, Zvezda je ‘upecala’ jednu loptu, a Olajinka uspešno nadmudrio rivala, te iznudio kazneni udarac. Nakon toga sudija je otišao da proveri snimak na poziv VAR sobe. Konačna odluka bila je da nema penala u Nemačkoj.
 
 
3
3

1 Komentara

  1. Meni je žao mitrovića jer kao desno krilo propada na lijevom jrilu gdje se ne snalazi.Za njega je najbolje da ga kupi i to hitno neko ko ima oči.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter