10
Evrokupovi

Lajpcig - Crvena Zvezda, Liga Sampiona, Liepzig, Germany, 26.10.2023. foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

GLAZER JE JEDINO ŠTO VREDI U OVOJ ZVEZDI: Lajpcig samo dodao gas i ostavio ‘crveno-bele’ bez ikakve šanse! (VIDEO)

Objavljeno: 25.10.23 u 22:54

Zaslužen poraz Crvene zvezde.

Večeras sa početkom u 21 čas, Crvena zvezda je gostovala ekipi RB Lajpciga, u okviru trećeg kola grupne faze Lige šampiona. Srpski predstavnik je u meč ušao kao potpuni autsajder, dok se domaći sastav morao dokazati u ulozi favorita.

LAJPCIG: Blasvih – Henrihs, Simakan, Lukeba, Raum – Šlager, Kampl – Forsberg, Simons – Openda, Poulsen

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Điga, Dragović, Rodić – Mijailović, Stamenić, Hvan, Mitrović – Ivanić – Endiaje, Olajinka

Lajpcig – Crvena Zvezda, Liga Sampiona, Liepzig, Germany, 26.10.2023. foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Utakmicu je ozbiljnije počeo domaćin, ali je prvu pravu priliku imala Zvezda.. Prelepim udarcem sa oko 20 metara gadjao je donji desni ugao golmana Blasviha, ali je lopta prošla neposredno pored stative.

Ozbiljnu priliku imali su nekoliko minuta kasnije fudbaleri Lajpciga, kada je NaserĐiga promašio „fudbal“, ali se na njegovu sreću Openda nije najbolje snašao iz vrlo povoljne pozicije.
Lajpcig – Crvena Zvezda, Liga Sampiona, Liepzig, Germany, 26.10.2023. foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
 
Pritisci domaćina urodili su plodom u 13. minutu susreta. Hvang je oduzeo loptu, a potom mimo svih očekivanja poslao „vruć krompir“ Ivaniću u noge. Ovaj nikako nije uspeo da se snađe, izgubi je loptu, a to je rezultiralo brzon tranzicijom. Raum se našao u sjajnoj šansi, koju je potom i realizovao.
 
Delovala je Zvezda veoma loše, izuzev tog udarca Hvanga, ništa nisu pokazali „crveno-beli“. 
 
 
 
Fenomenalnu novu priliku imao je Polsen, kada je nakon prelepe akcije vrlo precizno šutirao, ali je neverovatno reagovao Glazer. Izraelski golman se tu nije zaustavio, jer je par trenutaka kasnije, izvadio loptu gotovo iz mreže, čime je Zvezdi sačuvao ‘glavu na ramenima’.
 
Neopreznost igrača Lajpciga mogao je da kazni Ivanić u 23. minutu, ali je golman odlično reagovao. Minut kasnije pokušao je Rodić glavom, ali je golman domaćina bio na vrhuncu zadatka.
 
 
Previše su se u jednom momentu opustili fudbaleri Lajpciga, Zvezda je ‘upecala’ jednu loptu, a Olajinka uspešno nadmudrio rivala, te iznudio kazneni udarac. Nakon toga sudija je otišao da proveri snimak na poziv VAR sobe. Konačna odluka bila je da nema penala u Nemačkoj.
 
Start drugog dela protekao je u znaku Crvene zvezde, koja je stvarala veliki pritisak. Dobru priliku imao je Mijailović kada je njegov udarac izblokiran, da bi potom za nekoliko centimetara kratak ostao i Endiaj.
Lajpcig – Crvena Zvezda, Liga Sampiona, Liepzig, Germany, 26.10.2023. foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
 
Nadu gostiju prekinuo je magični Simons, prelepim pogotkom u 59. minutu susreta. Lajpcig je ni iz čega poduplao prednost i Zvezdu samo dublje gurnuli u ambis.
 
Zvezda je nastavila da pritiska rivala, što ju je ostavljalo dosta ranjivo pozadi. Inicijativa gostiju donela je pogodak Zvezdi. Šutirao je Dragović sa ivice kaznenog prostora, na odbijenu loptu natrčao je Stamenić i iz neposredne blizine savladao je golmana domaćina.
 
 
U 73. minutu utakmice apsolutno nikome nije jasno kako nije bio pogodak za domaćina. Iz neposredne blizine udarac glavom, ali je sreća bila na strani Zvezde.
 
Zvezdu je u igri držao Omri Glazer koji je imao nekoliko fantastičnih intervencija.
 
Nakon potpunog haosa u kaznenog prostora u 84. minutu, Olmo je stavio tačku na ovaj meč. Odbrana Zvezde je delovala užasno.
 
 
 

Standings provided by Sofascore

 

8
33

10 Komentara

  1. sramota kao da ste sdrbomrzacki sajt a novinar kao da je iz albanije,pa de vam bre mozak da ovako pisete zvezda je igrala junacki,to niste napisali,svabe su na srecu dali golove.Sramota vise vas brisem uzasan clanak.

    2
    0
    Odgovori
  2. Ne znam kako neki mogu da misle da smo igrali dobro.Laipzig je prosecna evropska ekipa,a onda vidite gde smo mi.Neki bi morali iz moralnih razloga da zavrse karijeru(Rodic,Mijailovic,Katai…),a neki su daleko od potreba zvezde(Lucic,Kwang,Bakar…)

    1
    0
    Odgovori
  3. Sramota je da takve naslove stavljate. Lajpcig jeste bio favorit i skuplji je mozda 50 puta od Zvezde, ali momci su odigrali solidno. Pogotovu drugo poluvreme!

    3
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter