1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

TEKTONSKE PROMENE U EVROLIGI: Franšiza iz Dubaija dobija mesto i u ABA ligi, Pešić kao glavni trener!?

Objavljeno: 24.10.23 u 22:50

Uskoro ćemo gledati potpuno drugačiju Evroligu

Prema pisanju španskog lista „Encestando.es“, Evroliga ozbiljno razmatra da što pre realizuje dugogodišnju ideju koja podrazumeva uključivanje dva kluba u format takmičenja.

U pitanju su Pariz Basket i franšiza sa sedištem u Dubaiju. Naredna meta će biti London za nekoliko godina, nakon što se drugi tržišni gradovi kao što su Minhen i Berlin već konsoliduju, kao i drugi francuski tim, Asvel, koji pod vođstvom Tonija Parkera već ima budžet od 15 miliona i gradi veliku dvoranu za 11.000 gledalaca.

Cilj Evrolige jeste da ima klubove iz jakih tržišnih gradova. Kada je reč o Dubaiju, španski list navodi da je načelni dogovor postignut, po kojem će čelnici iz UAE direktnim doprinosima i donacijama učestvovati sa 50 miliona evra godišnje, dok će za uzvrat dobiti nekoliko domaćinstva fajnl-fora u narednom periodu.

 

Head coach Svetislav Pesic during the FIBA World Cup 2023 Quarter-Finals match between Srbija and Litvanija at Mall of Asia on September 05, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

 

Dva zanimljiva podatka koje španski mediji navodi su, da je predlog Evrolige da se tim iz Dubaia pridruži ABA ligi, što bi, kako nam sugerišu, donelo značajan prihod toj ligi jer bi inače bilo teško odobriti njihov ulazak. To bi značilo da bi tim igrao u dve različite lige. Ovo je neophodno jer po propisima, klub koji igra mora da igra takmičenje pod pokroviteljstvom Evrolige.

Značajnu ulogu u svemu tome mogli bi da imaju i selektor Srbije, Svetislav Pešić kao i Đorđe Đoković, koji pokreće stvaranje ove franšize u ovom gradu sa tri miliona stanovnika na Persijskom zalivu. Čuveni Kari bi mogao biti prvi izbor za mesto šefa stručnog štaba kluba iz Dubaija.

1
16

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter