0
Evroliga

Head coach Oded Kattash (C) Bonzie Colson (L) Darrun Hilliard and Lorenzo Brown (R) during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Maccabi Playtica Tel Aviv at Stark Arena on November 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SADA I ZVANIČNO: Makabi igra domaće utakmice Evrolige u Beogradu!

Objavljeno: 24.10.23 u 22:20

Izraelski tim će se preseliti u Halu „Aleksandar Nikolić“

Košarkaši Makabija će u narednom periodu svoje domaće utakmice u najelitnijem evropskom takmičenju igrati u Beogradu, saopštili su čelnici Evrolige.

Naime, danas je završen sastanak akcionara ovog takmičenja, gde je doneta i zvanična odluka da će „Ponos Izraela“ utakmice igrati u Hali „Aleksandar Nikolić„. Ovakva odluka je doneta usled trenutnog ratnog stanja u Izraelu i sukoba sa Palestinom.

Makabi će prvu domaću utakmicu igrati protiv Bajerna 9. novembra. Utakmica šestog kola sa Real Madridom, koja je prvobitno bila zakazana za 2. novembar, odložena je i odigraće se u kasnijem terminu.

 

FOTO: Maccabi Tel Aviv

 

Makabi je dobio podršku gradske opštine Beograd i Vlade Srbije i vodiće razgovore o neophodnim bezbednosnim merama koje će štititi integritet svih pojedinaca, što ostaje apsolutni prioritet za Evroligu i njene klubove. Pomenute bezbednosne mere će biti predočene kancelariji Evrolige i ostalim timovima na pregled.

Na startu ovog takmičenja, Makabi je zabeležio 2 pobede i jedan poraz.

 

Standings provided by Sofascore
0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter