0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/ RB Leipzig

ROZEA NE VEŽU LEPE USPOMENE ZA ZVEZDU: ‘Oni su težak protivnik, dolaze iz male lige u kojoj ste posebno motivisani!’

Objavljeno: 24.10.23 u 17:50

‘Težimo uspehu i svesni smo da u teškim trenucima možemo samo zajedno do njega.’

Trener Lajpciga, Marko Roze je pred sutrašnji okršaj sa Crvenom zvezdom rekao da su analizirali srpskog šampiona i da ih sutra očekuje mnogo posla.

– Naravno da smo gledali i analizirali protivnika. Imaju određene principe u igri bez lopte, odbrana im je orijentisana čovek na čoveka i brane svoj gol svim raspoloživim snagama. Ipak, imaju i ofanzivni potencijal. Piter Olajinka, Šerif Ndijae i Hvang In Bom donose ekipi brzinu. Žive da se nadmeću i takmiče, te nas sutra očekuje mnogo posla. Biće nam potrebno strpljenje i prave odluke – naveo je nemački strateg.

Navijači su bitan faktor.

– Naši navijači su uvek važan faktor – i kod kuće i u gostima. Važno je da zajedno proslavimo uspeh na kraju. Težimo uspehu i svesni smo da u teškim trenucima možemo samo zajedno do njega. Sutrašnja utakmica može da bude teška i tada je još važnije da se svi držimo zajedno – istakao je.

Raduju se sutrašnjem susretu.

-Moramo da pokažemo na terenu da apsolutno želimo da pobedimo. Naši navijači imaju dobar osećaj da budu tu kada su nam potrebni. Neverovatno uzbudljivo je igrati Ligu šampiona ovde kod kuće u Lajpcigu. Dakle, radujemo se sutrašnjem susret – govorio je on.

Dotakao se igračkog kadra i nagovestio da će Dani Olmo imati veću ulogu.

– Duel protiv Darmštata je bio važan za nas. Uspeli smo da odmorimo Ksavera Šlagera i vratimo mu potrebnu energiju. Amadu Hajdara i Beni Henriks, su dobili važne minute posle povreda, a šansu su dobili i ostali igrači. Fudbaleri polako hvataju ritam… Dani Olmo će takođe imati veću ulogu sutra nego za vikend – jasan je nekadašnji trener Salzburga.

Dobro su radili tokom reprezentativne pauze.

-Generalno gledano, dobro smo radili tokom međunarodne pauze, a takmičarska situacija nam ide na ruku. Imam mnogo sjajnih napadača na raspolaganju. Timo Verner ponekad može da pređe na krilo. Luis Openda postiže golove, ali takođe postoji prostor za napredak – objasnio je.

Sada već legenda nemačkog kluba, Jusuf Polsen produžio je ugovor do 2026. godine.

– Jusuf je igrač koji se zalaže za klub u potpunosti. On se apsolutno identifikuje sa klubom i gradom Lajpcigom. Jusi je prešao dug put od treće lige do Lige šampiona i to je izvanredna priča. Shodno tome, mi smo zadovoljni što će i dalje biti deo naše budućnosti – poručio je Marko.

Imao je samo reči hvale za danskog napadača.

-Preuzima odgovornost na terenu, mnogo radi i nadam se da će uskoro ponovo početi da postiže golove. Njegova spremnost da radi bez lopte i prepozna presing situacije je izvanredna. Takođe je porodičan čovek pun ljubavi i ima veliku reputaciju među saigračima. Zvanje uzornog učenika mu sasvim dobro stoji. Tokom godina je mnogo toga video i čuo – kazao je.

Roze je pre Lajpciga bio trener Salzburga, Crvena zvezda ga je izbacila iz kvalifikacija za Ligu šampiona, pa ga i tog razloga ne vezuju lepe uspomene na srpsku prestonicu.

– Ne vežu me najlepše uspomene za Beograd i Zvezdu. Već smo igrali protiv njih sa Salcburgom i tada smo ispali iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Oni su težak protivnik. Dolaze iz male lige u kojoj ste posebno motivisani i živite za ove utakmice. Takođe, takve utakmice ih motivišu da nadmaše svojih 100 posto. Dolaze puni snažne energije i spremni da ulože sve – jasan je on.

Zdrava konkurencija je dodatna motivacija.

– Dobro je što smo ponovo svi u formi. Što više igrača, to je veća konkurencija. Kao rezultat toga, svi moraju da igraju. Takođe, znači što imamo dovoljno igrača za rotaciju. Zdrava konkurencija utiče da tim bude svež i motiviše nas – zaključio je Roze.

Podsetimo, duel trećeg kola Lige šampiona između Lajpciga Crvene zvezde igra se sutra od 21 čas.

LAJPCIG PRODUŽIO UGOVOR SA LEGENDOM KLUBA: Osigurao ključnog igrača pred duel sa Zvezdom!

 

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter