0
Fudbal

(Dragan Stojković PFOTO: Starsport

HOĆE LI PIKSI VODITI SRBIJU NA EVROPSKOM PRVENSTVU? Otkriven odgovor na pitanje koje čeka cela nacija!

Objavljeno: 24.10.23 u 09:20

Čeka nas meč odluke protiv Bugara

Velike vesti dolaze iz sveta srpskog fudbala! Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, vodiće Orlove na Evropskom prvenstvu 2024. godine, pod uslovom da Srbija obezbedi svoje mesto na ovom prestižnom takmičenju.

Prema saznanjima „Kurira“, postoji klauzula u Piksijevom ugovoru sa Fudbalskim savezom Srbije prema kojoj će se njegov ugovor automatski produžiti do kraja EP ukoliko se Srbija plasira na turnir.

Ova vest dolazi nakon uspešnih rezultata koje je Piksi postigao sa nacionalnim timom. Osim što je uspešno vodio Srbiju do plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, Piksi je takođe ostvario istorijski podvig, dovodeći nacionalni tim do prvog mesta u grupi Lige nacija. Srbija će se od 2024. godine takmičiti u A diviziji Lige nacija sa nekim od najjačih evropskih reprezentacija, uključujući Francusku, Španiju, Nemačku, Italiju i Belgiju.

Pored sportskih uspeha, Piksi je takođe uspeo da vrati kult reprezentacije, stvarajući pozitivnu atmosferu i energiju među igračima. Njegova sposobnost da afirmiše mlade talente, uključujući Lazara Samardžića, Petra Ratkova, Stefana Mitrovića i druge, doprinela je jačanju srpskog tima.

Očekuje se da će nacija srpskih navijača s nestrpljenjem pratiti odlučujući meč protiv Bugarske 19. novembra u Leskovcu. Ukoliko Srbija ostvari potrebne rezultate, Piksi će ostati na čelu reprezentacije, što predstavlja važan korak u pripremama za nadolazeće Evropsko prvenstvo. Dan D se bliži, donoseći uzbuđenje i nade za srpski fudbal.

78
10

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter