0
Tenis

BELGRADE, SERBIA - FEBRUARY 22: Novak Djokovic smiles during the practice session at Novak Tennis Centre on February 22, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

TEŠKA GRUPA ZA SRBIJU: Novak i ekipa dobili rivale na Junajted kupu! (FOTO)

Objavljeno: 23.10.23 u 10:20

Ovo takmičenje će biti izazov

Teniska reprezentacija Srbije priprema se za Junajted kup koji startuje početkom 2024. godine u Pertu, kao uvertira za prvi Grend slem sezone, Australijan open. Naš tim će biti predvođen svetskim brojem jedan, Novakom Đokovićem, uz podršku mladih talenata Hamada Međedovića i Olge Danilović, kao i iskusnih igrača Nikolom Ćaćićem i Dejanom Radanovićem. Tim će se takođe osloniti na ženski duo, Nataliju Stevanović i još jednu članicu koja će biti odabrana naknadno.

Junajted kup će pratiti specifičan format, gde će se u svakom meču igrati muški singl, ženski singl i miks dubl. Srbija će se takmičiti u grupi sa Češkom i Kinom. Prvi iz svih šest grupa automatski će se plasirati u četvrtfinale, uz dva najbolja drugoplasirana tima, po jedan iz svake grupe u svakom od gradova.

Novak Đoković, najbolji srpski teniser svih vremena, suočiće se sa izazovima protiv Jiržija Lehečke, najboljeg češkog igrača rangiranog 30. na svetu, kao i Žižena Žanga, najboljeg kineskog tenisera na 57. mestu ATP liste.

U ženskoj konkurenciji, češki tim će predvoditi Marketa Vondrušova, vimbldonska šampionka, dok će za Kinu igrati Ćinven Dženg, rangirana 18. na WTA listi. Srbija je spremna za ovaj izazov, uz nadu i očekivanje da će ostvariti značajan uspeh na ovom prestižnom takmičenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter