0
ATP

Boris Beker Becker Novak Djokovic Fondacija Foundation 24.9.2015. (credit image & photo: © 2015 Pedja Milosavljevic / +318 64 1260 959 / thepedja@gmail.com / STARSPORT)

BORIS BEKER: „Novak je ponosan Srbin, uvek je i bio“!

Objavljeno: 23.10.23 u 13:20

Nemac nije iznenađen činjenicom da je srpski as i dalje u top formi u finišu karijere

Bivši nemački teniser a sada trener Holgera Runea, Boris Beker, gostovao je u podkastu „Žuta loptica“ na kanalu „Eurosport„, gde je govorio o raznim temama a dotakao se i svog nekadašnjeg pulena, Novaka Đokovića.

Beker ističe da uopšte nije iznenađen time što Srbin planira da igra Dejvis kup na kraju godine. On ističe da je tajna uspeha u poznim godinama, savršeno napravljen plan turnira najboljeg tenisera svih vremena.

To što je rešio da igra Dejvis kup ove godine čini da se takmičari iz drugih zemalja osećaju pomalo nelagodno – smatra Beker i dodaje:

 

FOTO: STARSPORT

 

To je Đokovićev tajni recept. Sa 36 godina on uspeva da prilagodi svoju snagu, pojača je i igra na važnim turnirima kao što su grend slemovi. I to u top formi. Đoković obično igra jedan do dva pripremna turnira pre ta četiri najveća takmičenja i onda po idealnom scenariju osvaja titulu. Posle toga obično pravi radikalan rez – objasnio je Nemac.

Iako je zaista tako bilo posle prva tri Grend slema, Đoković je nakon titule na US openu napravio izuzetak kako bi pomogao Srbiji da se kvalifikuje na završni turnir Dejvis kupa.

 

FOTO: STARSPORT

 

Uvek ima izuzetaka, takav primer je ova sezona posle US Opena. Novak je posle toga igrao Dejvis kup i kvalifikovao se sa Srbijom za finalni turnir najboljih osam.

Za kraj, bivši broj 1 je objasnio koliko Novak voli svoju zemlju.

Novak je ponosan Srbin. Uvek je i bio. Uvek je uživao da predstavlja svoju zemlju.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter