0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovca

PRVI ČOVEK ‘ZMAJEVA’ PORUČIO: ‘Sa najmlađim timom u Evopi smo mnogima konkurentni!’

Objavljeno: 22.10.23 u 21:15

‘TSC je tim koji nas na najlepši način predstavlja u Evropi.’

Predsednik Voždovca, Bojan Leontijević je za klupski sajt govorio o sinoćnom duelu između ‘Zmajeva’ TSC-a koji se završio 1:1. On je rekao da je taj susret premašio standarde srpskog fudbala i da se igralo baš kako savremena igra zahteva.

-Mišljenja sam da je utakmica Voždovac-TSC daleko premašila standarde srpskog fudbala u svakom pogledu. Duel dve izuzetno organizovane ekipe u svim fazama igre sa jasno definisanim mehanizmima. Nadigravanje dva tima koja imaju sličnu metodologiju rada i taktički model igre, baš onako kako savremeni fudbal i zahteva – istakao je.

-Visok intenzitet pritiska na zadnju liniju protivnika, mirnoća i kreativnost prilikom rešavanja tog istog pritiska, dinamika u tranziciji, trajanje u taktičkoj disciplinovanosti do kraja, odgovor za odgovor na sitne izmene u taktičkim minijaturama, svega je bilo –dodaje.

Uputio je samo reči hvale na račun oba kluba.

-Pored igrača obeju ekipa, koji su zaista bili fantastični, posebne čestitke zaslužuju treneri Marko Savić i Žarko Lazetić. Dva stručnjaka koji predvode neki novi talas fudbalske struke u Srbiji, definitivno najperspektivniji. Gledajući rezultate rekao bih i najbolje što naša struka u ovom trenutku može da ponudi – jasan je.

Poručuje da je TSC ekipa koja najbolje predstavlja Srbiju Evropi.

-TSC je tim koji nas na najlepši način predstavlja u Evropi, podigli su nivo igre u odnosu na prošlu sezonu, na kraju to i tabela pokazuje, jer imaju više bodova posle 12. kola nego što su imali prošle takmičarske godine i to je za poštovanje. Sa druge strane, mi sa najmlađim timom u ligi i jednim od najmlađih u svetu igramo konkuretno sa svim domaćim ekipama i osvajamo bodove, načinom igre koji je definitivno atipičan za prilike srpskog fudbala, a posebno za ovako izrazito mlad sastav – kazao je prvi čovek Voždovca.

Zadovoljan je suđenjem.

-Na kraju, mora se i to posebno istaći, suđenje je isto bilo na nivou ovakve utakmice, ne evropsko nego svetsko, svaka čast. Mislim da je ceo događaj u subotu uveče na Krovu bio jedna pokazna vežba kako svi zajedno treba da podižemo nivo fudbala u našoj zemlji. Čestitke svima, ali i odgovornost i obaveza da u svim sledećim izazovima ne dozvoljavaju sebi da budu ispod nivoa koji su demonstrirali tokom ovih, za mene, prekratkih 90 minuta igre – zaključio je Leontijević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter