0
Evroliga

FOTO: Starsport

PARTIZAN U PROBLEMU PRED DERBI: Željko Obradović neće moći da računa na veoma bitnog igrača protiv Crvene zvezde!

Objavljeno: 22.10.23 u 09:51

Čekaju nas dve veoma neizvesne utakmice

Loše vesti stižu iz redova Partizana, jer se potvrđuje da Mateuš Ponitka, ključni igrač tima, neće moći da učestvuje na naredna dva večita derbija, kako u Evroligi tako i u ABA ligi. Poljski košarkaš je primoran na odmor zbog povrede ramena koja zahteva mirovanje od oko tri nedelje, saopštili su nezvanični izvori za „MozzartSport“.

Ponitka se povredio još tokom pripremnih mečeva protiv Fuenlabrade, zbog čega je već propustio završetak priprema. Iako se vratio u tim za početak takmičarske sezone, bol u ramenu ga je ponovno zadesio pred utakmicu sa Barselonom prošlog četvrtka, kada nije mogao da podigne ruku iznad ramena. Nakon pregleda i snimanja, lekari su mu preporučili tri nedelje mirovanja kako bi se povreda sanirala i bol nestao.

Ova vest je posebno teška za Partizan jer Ponitka predstavlja značajnog igrača u njihovoj taktičkoj postavci. Njegovo odsustvo će biti posebno primetno na nadolazećim derbijima sa Crvenom zvezdom u Evroligi (26. oktobar) i ABA ligi (30. oktobar). U međuvremenu, crno-beli će morati da se suoče sa izazovom protiv Mega Bemaxa u ponedeljak bez prisustva Ponitke.

Nadajući se brzom oporavku i povratku na teren, Partizan će morati da se osloni na svoje druge igrače da pokriju Ponitkinu odsutnost i nastave sa nadmetanjem na najvišem nivou.

3
10

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter