0
Evroliga

Head coach Dusko Ivanovic during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and SC Derby at Aleksandar Nikolic Hall on March 19, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

IVANOVIĆ BRZO NAŠAO POSAO? Nakon odlaska iz Crvene zvezde Duško se vraća na mesto najvećih uspeha!

Objavljeno: 22.10.23 u 08:50

Videćemo hoće li se ovo ostvariti

Košarkaški klub Baskonija je suočen sa ozbiljnim pitanjem trenera nakon neubedljivih nastupa u Evroligi, što je dovelo do razmatranja smene dosadašnjeg stratega Đoana Penjarohe. Klub je postavio ultimatum pred Penjarohu – pobeda nad Unikahom u nedelju je neophodna kako bi se zadržao na trenerskoj poziciji.

Iako je Baskonija započela domaći šampionat sa solidnim rezultatom od 4 pobede i 1 poraza, isto se ne može reći za njihove izvedbe u Evroligi, gde su beležili samo jednu pobedu nad Albom uz četiri poraza. Ova situacija je navela klupski menadžment da ozbiljno razmotri smenu Penjarohe, naročito nakon ispadanja iz Top 8 elitnog takmičenja i poraza od Huventuda u četvrtfinalu španske lige.

Ova neizvesna situacija se poklopila sa nedavnim odlaskom trenera Duška Ivanovića iz Crvene zvezde. Španski mediji već počinju da spekulišu o mogućem povratku Ivanovića, crnogorskog stručnjaka koji je već imao tri mandata na klupi Baskonije tokom različitih perioda od 2000. do 2021. godine. Tokom svog vođenja tima, Ivanović je osvojio tri titule prvaka Španije i četiri Kupa, postavši jedan od najcenjenijih trenera u istoriji kluba.

Dok se klub suočava sa odlukom o trenerskoj promeni, navijači i košarkaška javnost nestrpljivo iščekuju odluku uprave Baskonije. Hoće li klub krenuti putem povratka Ivanovića ili će pružiti još jednu šansu trenutnom treneru, pitanje je koje sada visi nad klubom dok se bliže ključna utakmica protiv Unikahe.

5
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter