0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@ManCity

SITI PREŽIVEO BRAJTON: Erling Haland prekinuo post i presudio Galebovima! (VIDEO)

Objavljeno: 21.10.23 u 18:33

Konačno dobar rezultat za Građane

Fudbaleri Mančester sitija su se uspešno vratili na pobednički kolosek u Premijer ligi nakon dva uzastopna poraza. Na svom Etihad stadionu, šampioni Engleske su savladali Brajton rezultatom 2:1, čime su ponovo zauzeli vrh tabele, preskočivši Liverpul koji je ranije trijumfovao protiv Evertona.

Siti je stekao prednost u sedmom minutu kada je Hulijan Alvarez preciznim udarcem sa desne strane gola Brajtona doneo vođstvo od 1:0. U 19. minutu, Erling Haland je konačno prekinuo svoj golgeterski post na tri uzastopna meča, postigavši gol sa ivice kaznenog prostora za 2:0 u korist domaćina.

Brajton je uspeo da smanji rezultat u 72. minutu preko Ansua Fatija, ali odbrana Mančester sitija je uspela da sačuva vođstvo do kraja utakmice. Ipak, Sitiju će biti potrebno da reši pitanje defanzivnih propusta koji su omogućili gostima da postignu gol.

U drugim mečevima, Njukasl je bio veoma ubedljiv protiv Kristal Palasa, pobedivši ih sa 4:0. Džejkob Marfi, Entoni Gordon i Šon Longstaf su postigli golove u prvom poluvremenu, dok je Kalum Vilson dodao još jedan u drugom, za ukupnih 4:0.

Vulverhempton je odneo tri boda iz Bornmuta zahvaljujući golu Saše Kalajdžića u 87. minutu, dok je Luton iznenadio Notingem Forest, izjednačivši rezultat na 2:2 u poslednjem trenutku meča golom Ilajdže Adebajo u drugom minutu nadoknade vremena.

Mančester siti će biti srećan zbog povratka na pobednički kolosek, ali će morati raditi na rešavanju defanzivnih problema kako bi održali svoju formu i ostali konkurentni za osvajanje titule u Premijer ligi.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter