0
Evroliga

Head coach TJ Parker during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and LDLC Asvel Villeurbanne on January 31, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KAKO JE OTPUSTITI ROĐENOG BRATA: Parker progovorio o otkazu Ti-Džeju!

Objavljeno: 21.10.23 u 14:13

Mora Asvel hitno u promenu kursa.

Asvel je raskinuo saradnju sa Ti-Džej Parkerom, bratom prvog čoveka kluba, Tonija Parkera, a legendarni košarkaš je progovorio o raskidu saradnje između kluba i Ti-Džeja.

Došlo je vreme za promene. Rezultati su bili katastrofalni. Uvek sam govorio da ću raditi samo ono što je najbolje za klub. Bio sam strpljiv sa trenerima, Pjerom Vensanom i Džej Di Džeksonom, samo je Zvezdan Mitrović potrajao godinu i po dana, ali to je zato što su igrači hteli da idu. Kada osetite da je trener izgubio svlačionicu, to nije dobro„, počeo je izlaganje u razgovoru za „Le Progres“ Toni Parker.

Tvrdi ipak da sa njegovim bratom nije situacija kao sa Mitrovićem.

Štaviše bilo je suprotno. Igrači, lideri tima, Nando De Kolo, Šarl Kaudi, Žofri Lovernj, potpuno su ga podržali. Svlačionica je htela da on ostane. Videli ste kako su odreagovali protiv Efesa. Mogli smo da izgubimo 30 razlike da ekipa više nije htela da igra za mog brata„, rekao je Parker i dodao:

Došlo je vreme. Odluka je bila moja, deoničari mi veruju. Zahvalio bih se bratu na svemu što je uradio, imali smo neke nezaboravne trenutke, kao peta utakmica finala protiv Monaka prošle godine. Bilo je to jedno od najlepših finala u istoriji francuske košarke. Ipak, ja sam predsednik i većinski vlasnik, moj je izbor. Tim ima veliki potencijal, dobar je i nismo igrali kako bi trebalo„.

O budućim kandidatima kaže sledeće.

Pjer Pupe i Žan Kristof Prat će voditi tim u nedelju, a nadam se da će od ponedeljka Gordi Herbert biti sa nama. Samo sa njim i Serđom Skariolom smo razgovarali. Nisam pričao sa Andreom Trinkijerijem. Istina je da je Gordi najbliži timu i nadam se da ćemo pronaći dogovor sa Savezom Nemačke kako bi on postao novi trener Asvela. Dogovorili smo se sa Gordijem oko dužine ugovora i plate, samo čekamo da se dogovorimo i sa Savezom„.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter