0
Evroliga

HOROR U ITALIJI: Navijači Crvene zvezde u Bolonji prebijani čekićima, hitno se oglasio klub!

Objavljeno: 21.10.23 u 16:11

Jezive vesti iz Italije

Juče su navijači Crvene zvezde doživeli jeziv napad u Bolonji, gde su doputovali na meč četvrtog kola Evrolige protiv domaćeg Virtusa. Incident se dogodio kada je grupa mlađih navijača Rome napala Delije palicama i čekićima, što je rezultiralo povredama i hospitalizacijom nekoliko pristalica crveno-belih.

Prema izveštajima tamošnjih medija, nasilni napad desio se neposredno pre utakmice u blizini sportske dvorane.

Nasilnički napad desio se popodne u petak, 20. oktobra, u kraju San Donato u Bolonji. Bila je to svojevrsna kaznena ekspedicija koja je napala grupu 20-godišnjaka, studenata srpske nacionalnosti.

Grupa mladića koji su bili sa kapuljačama zaskočila ih je i počela da ih tuče palicama i čekićima.

Od petorice studenata, trojica su uspela da pobegnu i izbegnu nasilje, dok su dvojica, starosti 23 i 24 godine, višestruko puta udarani, jedan u glavu, drugi u ruku. Povrede, na sreću, nisu opasne po život, ali su odvedeni u urgentno odeljenje bolnice Sant’Orsola. Karabinjeni su na mestu ovog napada – objavio je „RAI“.

Zbog toga napada, oglasila se i ekipa Crvene zvezde.

Saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana prenosimo u celosti:

KK Crvena Zvezda primoran je da se oglasi, kako bi se definitivno prekinule sve spekulacije, slobodna tumačenja (pa i neistine) koje su od petka uveče iznete povodom napada na srpske studente u Bolonji u petak pre utakmice Evrolige Virtus – Crvena zvezda. Organizovanog odlaska navijača Crvene zvezde u Bolonju nije bilo, niti je bilo ikakvog “navijačkog sukoba”! Simpatizeri, koji studiraju u inostranstvu, njih četvorica, koji su napadnuti tokom petka, u sopstvenoj režiji su doputovali u Bolonju. Klub je u kontaktu sa porodicama studenata, koji su nakon napada preventivno prebačeni u bolnicu, iz koje su odmah pušteni i osećaju se dobro – piše u saopštenju.

 

4
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter