0
Evroliga

Head coach Zeljko Obradovic (L) and Head coach Dusko Ivanovic during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Partizan Mozzart Bet at Aleksandar Nikolic Hall on November 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

A(SVE)L SMO POBEDILI OVE SEZONE: Novopečeni bogataši rame uz rame, ali na suprotnom delu tabele!

Objavljeno: 21.10.23 u 12:11

Crno-beli i crveno-beli se muče od starta sezone.

Partizan i Crvena zvezda su postali novopečeni bogataši u Evroligi, a obe ekipe su ovog leta dovele veliki broj skupocenih pojačanja (Partizan je jakim ugovorima i zadržao veći deo rostera), pa tako su ambicije najviše moguće za obe ekipe.

Ipak, daleko skuplji rosteri u odnosu na prošlu sezonu nisu doneli preterani boljitak u odnosu na rani deo takmičarske godine pre 12 meseci, a stvari prete da postanu još gore.

Naime, jedan od večitih rivala će sigurno biti na neslavnom skoru 1-4 nakon pet utakmica, a iz primera crveno-belih prošle godine, jasno je i pored doselekcije i vrhunske forme u jednom delu sezone, jako je teško nadoknaditi, pa je za oba tima pobeda u derbiju – imperativ.

Pošto je evropska košarka defakto neprofitabilan sport, ukoliko pored silnih investicija u večite rivale, ove sezone ne dođe do iskoraka i plasman na završnicu, to će biti prilično veliki neuspeh za tim koji ne bude imao adekvatne rezultate, jer su oni sada imperativ.

Ipak, sezona je tek počela, a mi se nadamo da ćemo u najmanju ruku u doigravanju gledati oba naša kluba, pa makar jedan protiv drugog, to bi bio spektakl koji Evorpa ne bi nikada zaboravila.

Standings provided by Sofascore

 

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter