1
Fudbal

FOTO: Printscreen/YouTube

VUČINIĆ MORA U ZATVOR: Crnogorac osuđen u Italiji zbog utaje poreza!

Objavljeno: 20.10.23 u 09:20

Na njegovu sreću on se ne nalazi u zemlji trenutno

Čuveni crnogorski fudbaler Mirko Vučinić, poznat po svojim impresivnim igrama za Leće, Juventus i Romu, osuđen je uslovno na dve godine zatvora zbog utaje poreza, saopštili su italijanski mediji.

Vučinić je optužen da nije prijavio iznos od šest miliona evra, koji je zaradio u periodu između 2014. i 2017. godine. Tužilac Masimilijano Karduči zahtevao je čak četiri godine zatvora za poznatog fudbalera. Advokati Vučinića tvrdili su da njihov klijent nije bio fiskalno vezan za Italiju tokom tog perioda, zbog igranja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Međutim, italijanska policija je dokazala da je Vučinić ipak boravio u njihovoj zemlji.

Presudu je izrekla sutkinja Valerija Fidele, koja je takođe naložila Vučiniću da plati odštetu Upravi za prihode, koja je bila građanska stranka u ovom slučaju. Ova odluka znači da su već pokrenute preventivne mere poput blokade Vučinićevih tekućih računa, kao i zaplene pokretne i nepokretne imovine, uključujući vile, stanove i motore.

Ova presuda je šokirala svet fudbala, budući da je Vučinić bio omiljeni igrač u Italiji i širom sveta. Njegovi navijači su izrazili razočaranje povodom ove situacije, dok je Vučinićev tim advokata najavio planove za žalbu. Ostaje da se vidi kako će se dalje razvijati ova pravna saga koja potresa sportsku javnost.

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter