0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

TRAJKOVIĆ ZAHVALAN ČELNICIMA RADNIČKOG NA STRPLJENJU: ‘Vreme ja da im se odužim!’ (VIDEO)

Objavljeno: 20.10.23 u 18:55

‘Mnogi treneri nisu ni dočekali ovu šansu, pogotovo u Radničkom, gde je često bilo promena.’

Šef stručnog štaba niškog Radničkog, Nikola Trajković je pred neugodno gostovanje u Lučanima istakao da je utakmica protiv  Napetka bila jako stresna i da je igračima dao malo više odmora.

-Gledao sam da, zbog stresne utakmice koju smo imali protiv Napretka, tu prvu nedelju igračima dam treninge u kojima bi se opustili, uživali, takmičarskog karaktera, da ne ulaze u dodatni stres mimo onog koji su već imali protiv Napretka. Bila je to ogromna sportska nepravda, trebalo je podići ekipu, a bio nam je važan i fizički aspekt i oni su i to odradili maksimalno. Onda su, za vikend, dobili dva, tri dana da odmore glave, provedu vreme sa svojim porodicama i od ponedeljka smo počeli da se spremamo za Mladost. Mislim da su uspeli mentalno da prevaziđu onu nepravdu i da smo fokusirani na Lučane – naveo je.

Ispunio je obećanje što se tiče igre tima sa Čaira.

-Kada sam došao u Niš, na prvoj konferenciji sam rekao da želim da igramo napadački, direktan fudbal. Mislim da sam to obećanje ispunio i da se ni u jednoj utakmici nismo branili, čak ni protiv Partizana i Zvezde u gostima, kada smo uspeli da izađemo dosta visoko. Ali, sa druge strane, jesam rekao i da će se Radnički boriti za plej-of. Za sada tih rezultata nema i ja sam neko ko je odgovoran – jasan je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Zahvalan je upravi na strpljenju.

-Pošteno treba da kažem da mnogi treneri nisu ni dočekali ovu šansu, pogotovo u Radničkom, gde je često bilo promena. I dalje osećam veliku podršku ljudi iz kluba i vreme je da ja njima za to strpljenje uzvratim. Voda je došla do grla, vreme je za rezultate. Ako bih nešto mogao da zamerim igračima, pošto na disciplini, volji, želji ne mogu ama baš ništa, onda je to samo na nedostatku još malo vere u ono što radimo i u kvalitet koji imaju. Nadam se da će da prodadi inat u njima, karakter i da možda baš utakmica u Lučanima bude prekretnica – poručio je Nikola.

Dotakao se i igračkog kadra.

-Ja se više ne bih vraćao na utakmicu sa Napretkom, ali eto, opet moram, jer vučemo baš gorke uspomene. Jamkam je jedini igrač koji je u taj meč ušao sa tri žuta kartona i videli ste svi iz kakvog duela je dobio taj četvrti. A videli ste i neke duele pred sam kraj utakmice koji su mogli da prevagnu na našu stranu i koji su apsolutno bili za drugi žuti, odnosno crveni karton, a ti kartoni nisu dodeljeni – rekao je.

Idu na megdan disciplinovanoj ekipi.

-Ne samo da smo oštećeni za dva boda protiv Napretka, nego smo oštećeni i za utakmicu u Lučanima. Idemo na megdan preiskusnoj ekipi, kompaktnoj, disciplinovanoj, koja se sjajno pozicionira na terenu, čita situacije, izlazi u tranziciju. Poletnost bi trebalo da bude naša prednost, kao i motivacija zbog trenutne pozicije na tabeli – objasnio je strateg Radničkog.

Zadao je sebi zadatak u naredne dve utakmice.

-Da budem kompletno iskren, namestio sam glavu samo za naredne dve utakmice (Mladost i Spartak, prim.aut). Dao sam sebi neku vrstu zadatka i ako me pitate sa koliko bih bio zadovoljan, to su četiri boda, što ne znači da nećemo učiniti sve što možemo da uzmemo svih šest – zaključio je Trajković.

Podsetimo, fudbaleri Radničkog u nedelju od 18 časova gostuju lučanskoj Mladosti u okviru 12. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

KAMINSKI PORUČIO: ‘Kada budem provalio evropska pravila biće sve mnogo lakše!’

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter