0
Evroliga

FOTO: Twitter/KK Crvena zvezda Meridianbet

(POLUVREME) KONFUZAN POČETAK ZVEZDE UČINIO SVOJE: Šengelija razbio ‘crveno-bele!’

Objavljeno: 20.10.23 u 21:24

Odlično izadnje domaćina.

Košarkaši Crvene zvezde trenutno igraju protiv ekipe Virtus Bolonje u okviru četvrtog kola Evrolige od 20:30. Nakon prvih 20 minuta na rezultat je bio 44:33 za Italijane.

Prvo poluvreme:

Nakon nekoliko neuspešnih napada oba tima, ekipa Virtusa dolazi do prvih poena preko Belinelija koji je pogodio šut za tri poena. Gosti dolaze do poena sa linije penala, ali domačin ponovo pogađa za tri preko Belinelija koji koristi konfuznu igru Crvene zvezde.  Tim sa Malog Kalemegdana postiže brze poene preko Bolobmoja Nedovića koji su napravili seriju od 5:0 (8:7).

Prilično loš početak za izabranike Duška Ivanovića kojima napad nije baš funkcionisao, ali je odbrana bila na solidnom nivou. Nakon serije Zvezde usledio je novi nalet Bolonje od 5:0 (13:7). Ulaskom Teodosića igra se malo poboljšala koji je asistirao do Mitrovića na sjajan način, ali je Šengelija uzvratio na drugoj strani odličnim šutem za tri poena.

Italijanskoj ekipi je radio šut za tri pa su preko Pajole koji je pogodio trojku došli do prve dvocifrene vrednosti (21:11). Konfuzija  Zvezde je učinila svoje, a košarkaši Virtusa su to iskoristili i na kraju prve deonice poveli 26:15.

Druga četvrtina:

Ovaj deo meča je počeo magičnim dodavanjem Teodosića do Mitrovića koji je postigao prve poene za Zvezdu u drugoj deonici. Odličan start ‘crveno-belih’ koji su bili u naletu od 9:0 (26:20), a sve uz pomoć virtuoza Tea koji je gurao svoj tim napred. Gosti su konsolidovali u drugoj deonici koji su odlično postavljali odbrani i terali igrače Virtusa na teške šuteve koje su bili bezuspešni.

Domaćin je tek nakon četiri minuta u drugoj četvrtini postigao prve poene preko Šengelije koji je pogodio šut za tri i definitivno držao svoj tim svaki put kada je ušao u igru. Brzo su se sabrali igrači Virtusa i ponovo nametnuli svoju igru, a nakon serije Crvene zvezde usledila je i italijanskog giganta od 8:0 (34:22) i napravili ponovo dvocifrenu razliku.

Virtus je preko Lunberga došli u jednom trenutku do ogormnih +18 (38:22) što je bila i najveća prednost domaćeg tima na susretu. Loš star izabranika Duška Ivanovića učinio je svoje, pa su košarkaši Virtusa otišli na odmor rezultatom 44:33.

 

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter