0
Evroliga

Nigel Williams-Goss, #1 of Olympiacos Piraeus and Giannoulis Larentzakis, #5 of Olympiacos Piraeus react during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Olympiacos and Partizan at Peace And Friendship Stadium on October 19, 2023 in Athens, Greece. (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

OLIMPIJAKOS UŠAO U ISTORIJU: Grci pobedom protiv Partizana oborili rekord Evrolige!

Objavljeno: 20.10.23 u 11:22

Veoma zanimljiva statistika

Košarkaši Olimpijakosa iz Pireja postavili su novi rekord u kontinentalnom takmičenju nakon što su u četvrtom kolu nove sezone Evrolige savladali Partizan rezultatom 98:94 nakon produžetka.

Ovo je bila 22. pobeda iz 33. puta kada je ekipa iz Pireja igrala dodatnih pet minuta, čime su prestigli svoje najveće rivalske ekipe.

Olimpijakos je sada vodeći po broju pobeda u produžecima u istoriji Evrolige, prestigavši dosadašnjeg lidera, Panatinaikos. „Zeleni“ iz Atine su ostali na 21 pobedi u 38 produžetaka, dok moskovski CSKA ima jednu pobedu manje u 32 pokušaja.

Uz Olimpijakos, Top 5 ekipa sa najviše pobeda u produžecima čine Fenerbahče sa 18 pobeda u 30 utakmica, Barselona i Makabi sa po 17 pobeda u 25 utakmica.

Sledeću priliku da poboljšaju svoj rekord imaće košarkaši Olimpijakosa u narednom kolu gde će se sastati sa ekipom Efesa. Sa druge strane, Panatinaikos će imati šansu da se izjednači sa Olimpijakosom nakon susreta sa Makabijem iz Tel Aviva. Ova borba za prevlast u produžecima dodatno će pojačati rivalstvo između ova dva najveća grčka kluba.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter