0
ATP

FOTO: Twitter/@rolandgarros

NADAL OPET PROMENIO PLOČU: „Novak je postigao nešto istorijsko, čestitam mu na tome“!

Objavljeno: 20.10.23 u 15:20

Španac ponovo govorio o najboljem teniseru sveta

Jedan od najboljih tenisera svih vremena i osvajač 22 Grend slema, Rafael Nadal, dao je intervju za agenciju „EFE“ gde je govorio o svom trenutnom stanju i dugo planiranom povratku na teren.

Među brojnim pitanjima, provuklo se i neizbežno a to je Grend slem trka između njega i srpskog tenisera, Novaka Đokovića. „Bik sa Majorke“ je čestitao Novaku na ovogodišnjim dostignućima ali isto tako ističe da je očekivao više od mlađe garde.

– Svi znamo da je Đoković ono što jeste i da je postigao nešto istorijsko, nešto što nikada ranije nije postignuto i ostaje samo da mu čestitam. Zamišljao sam Đokovića da osvoji grend slem, ali nisam ga zamišljao da osvoji tri jer mislim da tamo je još jedna mlada generacija koja je veoma moćna. Pa, mislim da je Karlos (Alkaraz) imao odličnu priliku na Rolan Garosu da spreči Đokovića da osvoji tri, ali nažalost ono što mu se desilo fizički… Iako je kasnije nadoknadio i postigao nešto istorijsko za naš sport, na Vimbldonu, i srećan zbog toga.

 

 

Osim Alkarasa, tu su i Janik Siner kao i Holger Rune, koji se u medijima predstavljaju kao „nova velika trojka“

– Verujem da je Karlos superiorniji od ostalih i realnost je da Novak ima ogromne zasluge i moramo da mu čestitamo na svemu što radi, što sam ranije rekao, nešto što nikada ranije nije urađeno. Mislim da ima i drugih igrača sa visokim nivoom kao što je Janik Siner, kao i drugi, Holger Rune koji je dobro počeo sada ima nešto slabije rezultate.

Ceo teniski svet jedva čeka da vidi osvajača 15 Rolan Garosa ponovo na terenu a to će vrlo verovatno biti Australijan open, kada su u pitanju takmičarski turniri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter