0
Fudbal
Dušan Tadić

FOTO: Starsport

EVO EVENTUALNIH ŠEŠIRA ZA ŽREB: Nemoguće je izvući sasvim laku grupu, a teških ima mnogo!

Objavljeno: 18.10.23 u 14:42

Laka grupa ne postoji, a izuzetno teška moguća kao i uvek.

Fudbalski statističar, analitičar i profesor, Tomislav Globan, prognozirao je šešire za predstojeći EURO, gde bi naša zemlja prvi put u svojoj samostalnoj istoriji trebala da se nađe.

Po njegovim proračunima, Srbija bi trebala da se nađe u trečem šeširu, a idealna grupa po svoj prilici bi glasila ovako.

Iz prvog šešira je bez dileme Belgija daleko najpoželjniji protivnik, usled nedovoljne jake nove generacije koja otežava smenu stare garde, drugi šešir bi u teoriji najdarežljiviji bio ukoliko bi nam dao Albaniju, ali poznavajući neka ranija srpska nasedanja na sramotne provokacije naših južnih komšija, Austrija bi bila rival po meri.

Treći šešir je najdalje od poznatog, pogotovo što baraž odlučuje o njemu, ali po ovim prognozama Slovačka bi vrlo verovatno bila najpovoljniji rival, ali tu je i Izrael što bi kompletiralo najslabiju moguću grupu.

S druge strane najteži žreb bi od sve prilike značio da se u grupi sa Orlovima nađu i Engleska/Francuska, odnosno Švajcarska iz drugog šešira, ali i Italija iz ćetvrtog.

Prvi šešir: Nemačka, Portugalija, Francuska, Engleska, Belgija, Španija;

Drugi šešir: TurskaAustrija Mađarska, Albanija, Danska, Švajcarska,

Treći šešir: Škotska, Holandija, Srbija, Slovenija, Hrvatska, Češka

Četvrti šešir: Italija, Slovačka, Rumunija, Izrael, Grčka i Poljska.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter