0
Domaći fudbal

Žarko Lazetić (FOTO: Starsport)

ŽARKO LAZETIĆ PRED SMEDEREVO: Od OFK Beograda su po meni izgubili potpuno nezasluženo i sve u svemu ekipa su za respekt!

Objavljeno: 17.10.23 u 13:38
Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole u sredu 18. oktobra u 14h gostuje FK Smederevo u utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije. Meč se igra na stadionu Tvrđava u Smederevu.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je pred prvu eliminacionu Kup utakmicu naglasio je to takmičenje u kome se često dešavaju iznenađenja, neretko već u prvim kolima.

„Prošle godine smo protiv Loznice jedva izvukli živu glavu u prvoj kup utakmici i sigurno je da će protivnik rasterećen uloge favorita i u dobrom momentu u kome se nalazi biti spreman za nas. Kompaktni su, dobro se brane i disciplinovani su. Imaju dosta iskusnih igrača, supeligaša, tako da će meč biti otvoren za bilo koji ishod i videćemo kako ćemo se snaći“, rekao je Lazetić.

Zarko Lazetic TSC – Partizan Superliga Srbije, Super, Liga, Backa Topola, Srbija, 6.11.2022. Novembar 6. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

On je dodao: “Po onome što smo videli čini se da je teren u Smederevu loš, a to će dodatno da izjednači kvalitet, jer na takvom terenu nije bitno ko je kakav igrač, već ko će kako da dobija duele. Na nama je da se adaptiramo i pronađemo način da odigramo najbolje što umemo i probamo da prođemo dalje. Smederevo je ozbiljan tim u svojoj ligi, koja je prilično izjednačena. Primaju i daju malo golova, ali utakmice rešavaju u svoju korist. Od OFK Beograda su po meni izgubili potpuno nezasluženo i sve u svemu ekipa su za respekt“.

Lazetić je naglasio da je Kup već treće takmičenje u kome TSC učestvuje, tako da će u narednih nedelju dana imati tri utakmice u tri različita takmičenja.

„Prvo ide Kup u sredu, pa prvenstvo u subotu i potom, u četvrtak Liga Evrope. To je veliki izazov za nas i biće sjajno iskustvo. Naravno to je ritam koji smo želeli i za koji smo radili. Pred nama je osam važnih utakmica u tri nedelje, ali za igraće je to posebno uživanje. Mi, kao stručni štab, smo pokušali da se organizujemo i pripremio mečeve unapred, kako bi imali neki okvirni plan,“ kazao je Lazetić.

Trener TSC-a je naglasio da je što je zdravstveno stanje igrača odlično.

„Đorđević se polako uključuje u rad, a dva mlada reprezentativca trenutno nisu tu. Ostalih 20 igrača su odradili izvanredne treninge. Analizirali smo početak sezone i evropske utakmice i pokušali da odradimo korekcije i unapredimo neke segmente igre, tako da popravimo ono što je delovalo loše. Momci su se pripremili i sada nam ostaje teži deo, da sve to prenesemo na teren i ostvarujemo rezultate koje želimo, ne samo u Smederevu, već u ostalim mečevima koji dolaze a koji su svaki na svoj način poput derbija. Biće izazovno, pred nama su ekipe sa vrha tabele i Evropa“, zaključio je Lazetić.

Igrač sredine terena Nikola Kuveljić takođe očekuje težak meč protiv ekipe Smedereva koja u svom rangu takmičenja nije doživela poraz u deset kola.
„Pred nama je paklen period, utakmice na svaka tri-četiri dana, ali spremni smo za to, pogotovu posle pauze tokom koje koje smo se odmorili i pripremili taktički i fizički. Pre svega spremali smo se za Evropu. Već smo uzeli veoma značajan bod za sve nas, i kub i igrače. Svesni smo da nam je bod protiv Olimpijakosa do skoro delovao nezamislivo, ali eto, uspeli smo. Što se tiče Lige, mislim da smo je dobro otvorili iako je moglo bolje u utakmicama u kojima smo gubili bodove, ipak ne možemo reći da smo nezadovoljni dosadašnjim skorom. Utakmica u Smederevu će biti teška. Igramo u gostima, a otežaće nam i teren. Naravno, kako je nama tako je i njima, a svakako ćemo se potruditi da idemo dalje“, kazao je Kuveljić.
Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije FK Smederevo –FK TSC igraće se 18. oktobra od 14h na stadionu Tvrđava u Smederevu. Direktan prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 2.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter