0
Evropske lige

Dejan Stankovic Belgrade, Serbia - AUG.23 UEFA Champions League Play-offs, 2nd leg football match between Crvena Zvezda and Maccabi Haifa at the Rajko Mitic stadium in Belgrade, Serbia, on Aug. 23, 2022. foto:©/Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

STANKOVIĆ UVEK EMOTIVAN KADA JE REČ O ZVEZDI: „Strastvena sam osoba, bio sam potpuno iscrpljen nakon svega“!

Objavljeno: 17.10.23 u 16:20

Bivši kapiten Srbije govorio je o svom razlazu sa Crvenom zvezdom

Naš proslavljeni fudbaler a sada šef stručnog štaba Ferencvaroša, Dejan Stanković, govorio je za lokalne medije o raznim temama njegovog igračkog ali i trenerskog života.

Stanković je u svojoj bogatoj karijeri branio boje velikih klubova poput: Crvene zvezde, Lacia i Intera. Zbog toga je mađarske medije zanimalo koji je najbolji derbi u kojem je on bio akter kao igrač.

Svaki od njih je potpuno različit. Beogradski derbi je za mene lična stvar. Ako izgubiš, moraš da svariš poraz i kao navijač i kao igrač. Ili čak kao trener i navijač, što se meni kasnije i desilo. U takvim situacijama čovek pati dvostruko. Derbi između Lacija i Rome predstavlja bitku dijametralno suprotnih načina života i stavova. U Beogradu su ljudi isti, samo su boje drugačije. U italijanskoj prestonici je situacija drugačija. Atmosfera u Rimu je uvek bila neverovatno vruća tokom svih utakmica. Možete da izađete dve nedelje pre i dve nedelje posle derbija i navijači traže da se slikaju, slave sa vama… Ali u slučaju poraza, bolje da ne izlazite iz kuće. A milanski derbi je kao da ste u milanskoj Skali, kao da ste u pozorištu. Svojevrsni urbani spektakl sa 82.000 navijača. Od toga 70.000 navijača bodri jedan tim, 10.000 drugi. To je derbi koji govori o prestižu, lokalna je atrakcija u kojoj svi uživaju. Pobedili ili izgubili, svet se ne raspada. Poenta je da da jedna strana sutradan može da kaže kako je danas dobar dan, jer smo pobedili gradskog rivala.

 

FOTO: Twitter/ Ferencvárosi TC

 

Dejan je priznao da je bio emotivno iscrpljen nakon eliminacije od Makabija i da je osetio potrebu, kao trener ali i navijač, da mora da ode.

Da sam ostao, verovatno bih osvojio još jednu titulu i sada bismo bili u grupnoj fazi Lige šampiona. Nisam imao problem sa pritiskom. Navikao sam na to, ali sam emotivno bio potpuno iscrpljen. Nije mi ostalo energije u rezervi. Prilično sam strastvena osoba, živim za utakmice, za situacije, želim da budem deo svog tima i kluba na svakom sastanku jer mogu da radim isključivo čitavim srcem. Nakon eliminacije od Makabija, osetio sam da su mi kao navijaču, bivšem fudbaleru i kao treneru snovi osiromašili, i to me je u potpunosti emotivno iscrpilo.

 

Head coach Dejan Stankovic
Fudbal-Kup Srbije-Finale-Final-Season 2021/2022
Crvena Zvezda v Partizan
Beograd, 26.05.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

 

Da li će se nekad vratiti u svoj voljeni klub?

Nikad ne reci nikad. Ne gledam u budućnost, već živim isključivo u sadašnjosti i volim svoj trenutni posao. Mogu da radim za veliki klub, u asocijaciji čija istorija govori za sebe sa 70 trofeja, koja ima 28-29 olimpijskih medalja, koja je dala mađarskom fudbalu toliko sjajnih fudbalera. Srećan sam što sam ovde, zahvalan predsedniku i svima koji su verovali u mene i dali mi ovu šansu. Stoga, borba za klub predstavlja veliki izazov. Znamo da moramo da igramo kvalitetan fudbal, postižemo golove i osvajamo trofeje. U isto vreme, ovo je uobičajena situacija za mene. Kada radite u tako prestižnom klubu, morate biti spremni na izazove.

Njegov Ferencvaroš je trenutno prvi na tabeli mađarske lige sa 19 osvojenih bodova iz 8 utakmica.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter