0
ATP

FOTO: Wimbledon @Wimbledon/ Twitter screenshot

ŠPANAC UZDIŽE ĐOKOVIĆA: „Ako je spreman, skoro je nepobediv“!

Objavljeno: 17.10.23 u 19:50

Nekadašnji svetski broj 2 smatra da Novak može imati odličan finiš sezone

Iako ima 36 i po godina, najbolji teniser sveta i vlasnik 24 Grend slem titule, Novak Đoković, ne pokazuje znake usporavanja. Ove godine je osvojio 3 Grend slema dok je na Vimbldonu došao do finala, gde je poražen od Karlosa Alkarasa.

To je bio i njegov poslednji poraz, pošto je od tad trijumfovao na mastersu u Sinsinatiju i Ju Es Openu. Iz tog razloga, bivši španski teniser, Aleks Koreča, smatra da je upravo Srbin favorit da završi godinu na prvom mestu.

Mislim da je Đoković gospodar kalendara jer tačno zna šta bi trebalo da uradi u svakom trenutku. Ali da bi to uradili, morate dobro da poznajete svoje telo, svoju igru. Da imate na umu kada da igrate na vrhuncu, u kojim momentima. Novak to radi veoma dobro, ali istovremeno je teško jer nije lako biti bez takmičenja mesec i po i odmah igrati na najvišem nivou – kaže Koreča i dodaje:

Morate da prihvatite situaciju da prvih dana možda se nećete osećati tako dobro jer su drugi igrači igrali mnogo više, dok ste vi sedeli kod kuće. Čak i da ste trenirali, drugačije je.

 

 

Novakov naredni turnir je u Bersiju u Parizu i kreće 30. oktobra.

Mislim da je najveći favorit da osvoji titule u Parizu i Torinu. Igra neverovatno dobro cele sezone, ima ogromno samopouzdanje kad god je na terenu. Ako bude imao osećaj da je spreman, biće skoro nepobediv – zaključio je Koreča.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter