0
Evroliga

Adam Hanga, #5 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and Paris Lee, #3 of LDLC Asvel Villeurbanne during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and Asvel at Stark Arena on October 05, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

HANGA PECNUO MONAKO: „Toliko igrača sa NBA kvalitetom ali samo jedna lopta na terenu“!

Objavljeno: 17.10.23 u 18:20

Iskusni košarkaš veruje u pobedu šampiona Srbije

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 20 časova dočekuju u Areni ekipu Monaka u okviru trećeg kola Evrolige. Tim Duška Ivanovića ima polovičan učinak u najelitnijem evropskom takmičenju nakon što je na startu bio bolji od Asvela, da bi u narednoj rundi poražen u Kaunasu od Žalgirisa.

Krilni košarkaš „crveno-belih„, Adam Hanga, govorio je za medije uoči ovog meča. Mađar smatra da je vrlo bitno da ekipa ne izgubi dve vezane utakmice.

Očekuje nas teška utakmica, igramo protiv kluba koji je bio na Fajnal-foru prošle godine i svi znamo njihove kvalitete, ima veliki individualni kvalitet, mnogo igrača mogu da igraju jedan na jedan, mnogo igrača može da odluči utakmicu. Ostali su sa praktično istim sastavom kao prošle sezone, nisu počeli sezonu dobro jer imaju 0-2, moraju da pobede. To je lepota evroligaškog takmičenja – da je svaka utakmica bitna. I za nas je važna utakmica, bitno je da ne izgubimo dve utakmice zaredom – počeo je Hanga.

 

Adam Hanga, #5 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and Asvel at Stark Arena on October 05, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Potom se dotakao Majka Džejmsa, najboljeg igrača „Kneževa„.

Bio mi je saigrač u Baskoniji dve godine, to je tip koji može veoma lako da uđe u ritam, moramo da otežamo njegov posao što je više moguće, ali to je timski rad na kraju. Moraš da uđeš snažno protiv njega, a izuzetno ga je teško zaustaviti.

Svestan je Hanga da je Monako slabo otvorio sezonu ali isto tako dodaje da Zvezda treba da gleda samo sebe.

To je njihov problem, moramo da igramo našu igru, moramo da odbranimo domaći teren. Igrači koji su bili NBA Ol-star daju dodatni kvalitet, ali ih nismo videli kako igraju svi zajedno, a i samo je jedna lopta na terenu.

 

 

Osvrnuo se Hanga i na atmosferu posle poraza crveno-belih od Žalgirisa.

Dan za dan, trening po trening pokušavamo da shvatimo šta je najbolje za nas, svi pokušavamo da pronađemo šta funkcioniše za nas, osećamo se loše zbog poraza u Kaunasu. Moramo da pobedimo, ali imali smo osećaj da kontrolišemo igru i da imamo opcije da dobijemo, to je veoma teško sada. Ali, na kraju nadamo se da možemo da učimo iz ovakvih grešaka i da pobeđujemo u ovakvim mečevima.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter