0
Fudbal

ČAST I BRUKA ŽIVE DOVJEKA, A PIKSIJA ĆE ISTORIJA PAMTITI KAO POBEDNIKA: Orlovi na korak od dva velika takmičenja uzastopno, prvi put u istoriji Srbije! (VIDEO)

Objavljeno: 17.10.23 u 22:43

Svak je rođen da po jednom umre, ali je Piksi i zvanično besmrtan.

Srbija večeras od 20.45 igra ključni meč u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo protiv Crne Gore na Marakani, a Dragan Stojković, izveo je sastav, drastično defanzivniji od očekivanog.

Naši momci su pobedili rezultatom 3:1, a Dragan Stojković je nakon igračke karijere, i trenerski postao besmrtan, jer je najverovatnije odveo Srbiju na dva vezana velika takmičenja, prvi put u istoriji naše zemlje.

Srbija (3-4-2-1): Milinković- Savić, Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Gudelj, Ilić, Mladenović – Tadić, Lukić – Mitrović.

Crna Gora (3-5-2): Mijatović – Tući, Savić, Tomašević – Marušić, Janković, Kuč, Camaj, Vukčević – Krstović, Jovetić.

Sudije: Simon Marčinjak, Pavel Sokolnicki, Tomaš Listkjevic, Bartoš Frankovski (VAR)

Nakon nepunih 10 minuta igre, Mitrović se majstorski driblingom oslobio čuvara, i spoljnim delom stopala matirao čuvara mreže gostiju i doveo našu selekciju u vođstvo.

Ipak, deset minuta pre kraja prvog dela, gosti su izjednačili prkeo Stevana Jovetića, koji je sjajnim udarcem matirao Vanju, a sada tek očekuje težak posao Piksija i Orlove.

Do kraja prvog dela nije bilo većih prilika, ali ni promene rezultata.

Odličnu šansu su Orlovi imali nakon 63 minuta igre, ali je Savić neverovatnom intervencijom sprečio da se rezultatska prednost vrati na našu stranu.

Ipak, 15 minuta do kraja, proverena veza Tadić-Mitrović je proradila nakon sjajne akcije, a Mitrogol je ponovo zatresao mrežu za prednost naše zemlje, a svega par minuta kasnije kapiten Tadić je dodatno uvećao prednost Srbije.

Srbija je sada samo na bod od plasmana na Euro, a njega treba da ostvari protiv Bugarske u Beogradu.

Standings provided by Sofascore

 

5
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter