0
Fudbal

FOTO: Starsposrt

PIKSI SHVATA OZBILJNOST MEČA SA CRNOM GOROM: ‘Najvažnija utakmica u kvalifikacijama definitivno!’ (VIDEO)

Objavljeno: 16.10.23 u 14:30

‘Biće promena u timu, to sada ne mogu da vam otrkijem.’

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi govorio je na konferenciji za štampu pred sutrašnji susret protiv Crne Gore.  On je naveo da strah mora da postoji jer tako se pokazuje poštovanju takmičenju.

-Strah mora da postoji, time pokazujete poštovanje prema takmičenju. Potrošnja protiv Mađara jeste bila, ali mi smo tamo uživali u igri i to je sastavni deo tima, mora na svim nivoima bude angažovanja. Mi smo igrali onako kako smo se dogovorili, ali ne možete se šetati po terenu i igrati utakmicu. Juče smo imali lakši trening i danas ćemo imati i to je dovoljno da se do sutra regenirešmo. Što se nas tiče bićemo spremni – započeo je.

Dotakao se podrške.

-Normalno je da narod bude uz nas i osećam podršku. Ne znam kako ide prodaja karata, ali se nadam da će navijači doći u što većem broju. Mi hoćemo da idemo Evropsko prvenstvo, samo smo na to fokusirani – istakao je selektor.

Rekao je da i pored poraza od Mađarske bio zadovoljan angažovanjem.

Nakon poraza od Mađarske svi smo bili tužni, ali sa druge strane sam bio zadovljan angažovanjem. Igrali smo sa stavom, željom, osećanja su pomešana. Biće promena u timu, to sada ne mogu da vam otrkijem, želimo da današnji dan protekne u lepoj atmosferi. Sutra ćemo na miru doneti odluke i potpuno miran i srećan dočekujem ovu utakmicu – jasan je Piksi.

Poručio je da je ovo najvažnija utakmica u kvalifikacijama.

Najvažnija utakmica u kvalifikacijama definitivno, ona u Budimpešti je bila važna, ali ovaj je biti ili ne biti. Sutrašnji susret je meč istine. Ja znam da možemo, Srbija će igrati najkvalitetnije i najbolje što može. Protiv Mađara nas je sportska sreća zaobišla, ali nadam da to neće biti sutra. Stil igre nećemo menjati, ne postoji tim protiv kojeg smo igrali a da nismo imali šansu – objasnio je nekadašnji as Crvene zvezde.

Ponoviće igru iz Budimpešte.

Nema velikih filozofija. Želimo da pokažemo igru iz Budimpešte. Ako to pokažemo, ne damo gol, moraću da odem negde da se pomolim i zapalim sveću. Krstio sam. Nisam tražio pomoć od Boga. Krstio sam se jer sam se pitao da li je moguće da nije ušla u gol. To može da bude nekom simpatično, nekom ne. Nisam pozvao fudbalere, već ratnike. Imao sam u Budimpešti i fudbalere i ratnike, to želim i protiv Crne Gore da imam. Svesni smo važnosti, svega. Koliko god da se stvara euforija, tenzija. Zadržaćemo mir. Opušteni smo i mirno dočekuje tu utakmicu. Kada počne utakmica, videćete reakciju- govorio je.

Kazao je da je sutrašnji duel u kojem će Srbija pokazati pravo lice i voditi glavnu reč.

Duel u kojem želimo da dominiramo, da pravimo šanse, da vodimo glavnu reč. Može Crna Gora koliko god hoće da se sprema, ali jedno pričati, drugo je raditi. Srbija će pokazati sutra pravo lice. Želimo da zavisimo od nas samih – zaključio je Stojković.

OBRADOVIĆ SVESTAN JAČINE BARSELONE: ‘Oni su među glavnim favoritima, u seriji su dobrih rezultata i igraju veoma dobro!’

 

 

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter