0
Fudbal

Milos Pantovic European Under 21 Championship 2023, U21, reprezentacija, FSS, Srbija - Jermenija, Serbia - Armenia Backa Topolla, Srbija 29.3.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PANTOVIĆ SLOMIO IRCE: Srbija upisala važnu pobedu nakon debakla protiv Engleske!

Objavljeno: 16.10.23 u 22:55

Važan trijumf naših momaka

Fudbaleri reprezentacije Srbije do 21 godine ostvarili su važnu pobedu protiv vršnjaka iz Severne Irske rezultatom 2:1 u meču trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Iako su „Orlići“ došli na teren nakon ubedljivog poraza od Engleske (9:1), uspeli su da se vrate pobedničkim stazama, pokazavši izuzetnu borbenost i odlučnost.

Srbija je povela u 15. minutu meča zahvaljujući Vladimiru Lučiću, koji je iznenadio protivničku odbranu udarcem u bliži ugao nakon prodora sa desne strane. Ipak, sećanja na poraz od Engleske su se vratile kada je Mekgakin iz Severne Irske izjednačio rezultat u 51. minutu, postigavši gol iz penala.

Nije prošlo dugo pre nego što je Srbija povela ponovo. U 82. minutu, Miloš Pantović je iskoristio asistenciju Vladimira Lučića i smestio loptu u protivničku mrežu, obezbeđujući tako pobedu za svoju ekipu.

Ova pobeda je donela Srbiji šest bodova, isto koliko i Engleskoj, ali je gol razlika između ove dve reprezentacije značajno različita. Srbija ima gol razliku od -5, dok Engleska ima +10, što znači da će naredni meč između ove dve ekipe biti od ključnog značaja za obe strane. Severna Irska ostaje na tri boda nakon prva tri kola, sa jednom pobedom protiv Azerbejdžana.

Naredni izazov za „Orliće“ će biti duel protiv Engleske koji će se odigrati 18. novembra na domaćem terenu, dok će tri dana kasnije gostovati Severnoj Irskoj.

Standings provided by Sofascore
5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter