0
ATP

FOTO: Twitter/@LaverCup

FEDERER POREDIO ĐOKOVIĆA I ALKARASA: „Pobediti Novaka u finalu Vimbldona, veoma impresivno“!

Objavljeno: 16.10.23 u 17:20

Švajcarac uživa u više nego zasluženoj penziji

U nedelju je završen pretposlednji masters u godini koji je održan u Šangaju. Titulu je na kraju odneo Poljak, Hubert Hurkač.

Specijalni gost na turniru u Kini, bio je osvajač 20 Grend slem titula i jedan od najboljih tenisera svih vremena, Rodžer Federer. On je odgovarao na razna pitanja medija a dotakao se i nešto drugačijeg života, nakon što se krajem prošle godine penzionisao.

Srećan sam što sam završio karijeru, nema povratka. Bilo mi je vrlo zabavno na terenu, ali došao sam do limita, iscedio sam sve iz sebe do poslednje kapi. Nemam više šta da dam igri. Sada sam superfan tenisa kao i svi ostali. Nedostaju mi ​​mnogi trenuci, ali sada je počelo novo poglavlje mog života. Prošla godina je bila neverovatna – imao sam manje tenisa, ali više tenisa sa svojom decom – rekao je Federer.

Ističe da nije mogao puno da posveti pažnje finalu Vimbldona ali da je pratio rezultat tokom meča.

Video sam detalje sa finala, samo nekoliko gemova, jer sam ceo dan jurio sa decom. U jednom trenutku sam seo i pogledao nekoliko gemova. Naravno da sam bio radoznao, proveravao sam rezultate sa vremena na vreme, ali nisam mogao da sedim pred TV ekranom. Drago mi je da je finale bilo veličanstveno – dodao je Federer.

 

FOTO: Twitter/@LaverCup

 

Nekadašnji broj 1 je potom istakao da je bio impresioniran načinom na koji je Španac trijumfovao na terenima „Ol Ingland kluba

Alkaras je sjajan. I dalje je mlad i sve što je uradio je neverovatno, ne samo na šljaci ili betonu. Pobediti na Vimbldonu protiv Đokovića u finalu nije šala. To je veoma impresivno. Naravno, kao što je to bilo sa Rafom, Novakom, Marijem i sa mnom, svi očekuju od novih generacija da igraju svoj najbolji tenis iz nedelje u nedelju, ali to je teško – izjavio je u razgovoru za „ATP Tenis Radio Podkast„.

Vidi dosta sličnosti između Karlosa i Rafe.

Vidim malo Rafinog stila u njegovoj igri. Vidimo i da koristi slajs, može da igra pozadi kao Rafa… I uz to može da parira Novaku kada su defanzivne sposobnosti u pitanju. Naravno, jasno je da je Novak na elitnom nivou jer to radi godinama. Kao Rafa na šljaci i tome slično. Možda postoji i neka kombinacija, ali samo recite da je Karlos Karlos, kao što je Novak Novak, a Rafa Rafa. Ne volim kada ima mnogo poređenja – zaključio je Federer.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter