1
Fudbal

Fudbal Memorijal Goran Bunjevcevic Bunja Branko Boskovic Stara Pazova, 05.21.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

BIVŠI FUDBALER ZVEZDE O SRBIJI: „Primaju golove koje ne sme da prima ozbiljna selekcija“!

Objavljeno: 16.10.23 u 18:50

„Srbiji fali ono što imaju Mađari – disciplina i koncentracija“

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije i Crne Gore, Branko Bošković, izneo je svoje mišljenje uoči odlučujuće utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo između Srbije i Crne Gore.

On je u razgovoru za podgoričkuPobjedu“ istakao da je pre početka kvalifikacija smatrao Srbiju za favoritom u grupu ali da su se uloge sad izmenile.

Nisam očekivao da će ovaj meč u Beogradu imati toliki značaj. Smatrao sam da je Srbija favorit u grupi, ali ispostavilo se da je SP ostavilo traga na njih. I pored odličnih pojedinaca, selektora i atmosfere koju su imali, kubure s odbranom i u pojedinim momentima – koliko god da izgledaju kao ozbiljna ekipa – iznenade i primaju golove koji ne smeju da se dese ozbiljnoj selekciji – rekao je Bošković i dodao:

Imam osećaj da Srbiji od Mundijala u Kataru nedostaje ono što je Mađarska pokazala – disciplina i koncentracija. Igraju oni u defanzivi srcem i bore se, ali deluju kao neiskusna reprezentacija, a s obzirom na kvalitet trebalo bi da igraju mnogo zrelije i pre svega da primaju manje golova.

 

Dusan Vlahovic (C) goalkeeper Milan Mijatovic (L) and Stefan Savic (R) during the UEFA EURO 2024 Qualifiers Group G match between Montenegro and Serbia at City Stadium on March 27, 2023 in Podgorica, Montenegro. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

S obzirom na individualce u veznom redu i napadu „Orlova“, ključ pobede leži u disciplinovanoj odbrani.

Mađarska je pokazala kakav treba da bude recept Crne Gore – da igra disciplinovano i dobro u odbrani. Crna Gora tako treba da izađe na teren, a nema šta da izgubi. Teren ‘Marakane’ je veliki i sigurno imamo i mi pojedince da možemo da iznenadimo. Ali pre svega mora da bude čvrsta odbrana. Mađari su pokazali da i sa slabijim individualnim kvalitetom mogu da deluju tako moćno i odigraju dobro.

On je istakao da će Crna Gora imati psihološku prednost u Beogradu.

Srbija je iscrpljena fizički i emotivno. Dali su sve za pobedu u Budimpešti, a sad im dolazi Crna Gora i moraju da se vade. Mi nemamo šta da izgubimo, sakupili smo dosta bodova, uz malo sreće mogli smo i više. Treba da odigramo muški. Srbija će verovatno imati inicijativu i držati loptu kao što je i protiv Mađara. Ako budemo dobro stajali, kako meč bude odmicao može da se i nama ukaže šansa da nešto uradimo. A i ako ne uradimo, Bože moj, ova generacija je napravila dobar rezultat sve i da se ne plasira na EP – zaključio je Bošković.

Utakmica je na programu sutra od 20 časova i 45 minuta.

0
0

1 Komentara

  1. Može li iko da dopre do Piksija da mu skrene pažnju da pogleda zadnjih 6-7utakmica i obrati pažnju na Pavlovića?Za sve je golove on kriv i niko drugi ,njega nema na poziciji koju igra već negdje zuji u napadu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter