1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

VUJOŠEVIĆ OTKRIO KLJUČ PARTIZANOVOG PROBLEMA PA SE DOTAKAO ABA LIGE: ‘Bitno je da se poradi na regularnosti!’

Objavljeno: 15.10.23 u 13:50

‘Lično sam veliki zagovornik ABA lige, uvek volim da gledam kvalitetno takmičenje.’

Legendarni trener Partizana, Duško Vujošević je u razgovoru za hrvatski portal ‘Krošarka‘ govorio o nedostacima tima Željka Obradovića. On je rekao da mora da se radi na dodatnoj selekciji što se tiče Evrolige i da su potrebni stabilni plejmejker i petica, ali da to nije lako naći.

Što se tiče Partizana oni moraju da rade na dodatnoj selekciji što se tiče Evrolige. Partizanu je potrebna jedna prava “petica” i punokrvni plejmejker, ali to nije lako da se nađe na košarkaškom tržištu. Čini mi se da je Real Madrid jači od ostalih ekipa! Mislim da su Asvel i Alba najslabije po trenutno prikazanom, a ostale ekipe su dosta izjednačene. Mislim da Partizan i Zvezda imaju realne šanse da se plasiraju na Fajnal for Evrolige! To naravno neće da bude lako, ali šanse svakako imaju – istakao je Dule.

Potom se dotakao i AdmiralBet ABA lige i naveo da je njen zagovornik da uvek da gleda kvalitetno takmičenje.

– Lično sam veliki zagovornik ABA lige, uvek volim da gledam kvalitetno takmičenje. Mislim da je ABA liga kvalitetnija od bilo kojeg nacionalnog prvenstva. Ipak, teško je da se organizuje da se sva nacionalna prvenstva usklade s kalendarom ABA lige, ali mislim da je kvalitetnije takmičenje ujedno i bolje za same igrače, kako bi postali bolji igrači. Takmičenje kao što je ABA liga privlači i veći broj publike, sponzora, veće je tržište i ujedno i veći mamac za sponzore – poručio je bivši strateg ‘crno-belih’.

Naveo ja da mora da se poradi na regularnosti takmičenja.

 -ABA liga se neće raspasti dok god je prvo mesto garancija za igranje Evrolige, iako to nigde službeno ne piše, ali to uistinu jeste tako. Ali svakako je bitno da se poradi na regularnosti takmičenja. Na primer, mora da se dovede u red odlaganje utakmica, ne sme to odlaganje za vreme sezone da ide unedogled. Bilo bi dobro da televizijska prava budu veća i da sami klubovi imaju veće finansijske koristi. Ne vidim niti jedan objektivan razlog da se ABA liga ukine – jasan je Vujošević.

SRPSKI STRUČNJAK DOŽIVEO PAKAO U TURSKOJ: Navijači mu priredili neprijatan doček! (FOTO) (VIDEO)

11
5
1 Komentara
  1. je odlučio da forsira Koprivicu, to je razglog zašto nismo doveli pravu peticu. Izgleda da se inati bez obzira na očiglednu slabost u reketu

    0
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter