0
Fudbal

FOTO: Starsport

KRSTOVIĆ I SAVIĆ PRED ORLOVE: „Moramo hrabro da izađemo na teren kao 11 lavova!“

Objavljeno: 15.10.23 u 19:07

Srbiju čeka najvažnija utakmica u poslednjih nekoliko godina

Fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore će u utorak odmeriti snage u okviru meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a meč je veoma bitan za obe selekcije.

Uoči meča govorili su Nikola Krstović i Stefan Savić.

Moramo da se pripremimo najbolje što možemo, da svako ispuni zadatke. Da izađemo na teren hrabro, kao 11 lavova i da iz pomoć onih koji će ući sa klupe izvučemo pozitivan rezultat – a to je pobeda – rekao je Krstović.

Srbija je proletos slavila u Podgorici rezultatom 2:0, golovima Dušana Vlahovića.

Sitnice su uticale da izgubimo prvi meč. Bili smo bolji 70, 80 minuta, onda primili prvi gol, pa drugi u momentima kad smo svi otišli napred u nameri da izvučemo makar remi. Nadam se da će u Beogradu biti drugačije, a i vreme je da nas isprati sreća i ako odigramo slabije, kao što je bilo protiv Bugarske. Zaslužili smo to gledajući sve mečeve od početka kvalifikacija – dodao je on.

Pored Krstovića za crnogorske medije je govorio iskusni štoper, Stefan Savić.

Ispostavilo se ono što smo pričali uoči kvalifikacija – da su sve ekipe manje-više ujednačene, a za nijansu su kvalitetnije Mađarska i Srbija. Sa Mađarima smo igrali 0:0 i imali izglednije šanse, protiv Srbije do primljenog gola bili egal, čak i bolji u određenim trenucima. Znali smo da će biti neizvesno, Mađari su iskoristili dva meča sa Srbijom da se odvoje, sad je ostalo da mi odlučimo o drugom mestu – izjavio je Savić.

O meču sa Orlovima, kaže:

Očekuje nas teška utakmica, vrlo bitna za oba tima. U igri je drugo mesto, utakmica pred nama bukvalno rešava odlazak na Euro i mislim da ćemo biti spremni da ostvarimo pozitivan rezultat.

Ne krije Savić da ima euforije u taboru crnogorskog tima:

Moramo da budemo realni. Euforije uvijek ima i tako treba da bude dok postoji šansa da se plasirate na Evropsko prvenstvo, ali jedino što mogu da obećam ispred ekipe je da ćemo dati sve od sebe. Svaki rezultat je moguć, a čvrsto stojim iza toga da ćemo skupo prodati kožu. Treba da budemo svjesni, pogotovo mlađi igrači, da nema pritiska – nismo reprezentacija koja je pod moranjem i koja iza sebe ima nastupe na velikim takmičenjima. Na ovo treba da gledamo kao na šansu koju možemo da iskoristimo da priđemo korak bliže Euru.

Mađarska je pobedila Srbiju i napravila ogroman korak ka Euru, dok je Srbija sada, kako kaže, pod većim pritiskom zbog imperativa pobede koji joj se nameće.

Srbi su ofanzivno prikazali jednu od najkvalitetnijih partija, ali Mađari su koristili njene slabosti i iskoristili svaki kiks. Odigrali su pametno, priveli meč kraju, čak imali i šansu za treći pogodak. Srbija je imala šanse koje je propustila i sigurno će sada imati još veći pritisak da nas pobedi. Ali, siguran sam da možemo da odigramo kvalitetno.

Odbrana na čelu sa Savićem će biti na udaru, iako će Srbiji nedostajati ubojiti Dušan Vlahović.

Da je tu Vlahović, to bi Srbiji dalo više opcija u napadu, protiv nas je ušao i dao dva gola. Svakako naš protivnik ima mnogo ofanzivnih igrača i opcija, ali ima i nedostatke. Teško je odbraniti se od Srbije, a sigurno će krenuti ofanzivno od starta. Moramo da izdržimo te nalete i probamo da ih ugrozimo kao što je to Mađarska uradila u oba meča. To je recept kako treba da izgledamo.

Imaju Crnogorci svoje adute u koje veliek nade polaže Savić, nadolaze polako i mlađe snage.

Imamo interesantne igrače. Driton Camaj je svaki put odigrao odlično kad je ušao, kao i protiv Libana kad je bio starter. Osvežio je reprezentaciju u napadačkom smislu. Edvin Kuč je imao sjajan debi, dao dva gola i doneo novu energiju, Nikola Krstović je senzacija Serije A, Milutin Osmajić ima zapaženu ulogu u Čempionšipu… Ima zanimljivih igrača, uz nas nekoliko iskusnijih može to lepo da izgleda na terenu – zaključio je Savić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter