0
Fudbal

FOTO: Starsport

KO KAŽE DA ITALIJANSKI FUDBAL NIJE EFIKASAN?: Marko Rosi je sinoć ispisao doktorat! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.10.23 u 10:50

Mat u tri poteza.

Decenijama unazad slušamo kako je italijanski fudbal dosadan, daju gol i stave ‘autobus’ ispred gola i još dosta toga. Međutim, taj za mnoge ‘dosadni’ fudbal im je doneo mnogo uspeha u njihovoj istoriji, kako na reprezentativnom, tako i na klupskom nivou. Opšte je poznato da italijanskih ekipa ili reprezentacija, na početku nekog takmičenja nema nigde, ali na kraju ih eto u samoj završnici.

SRAMNO PONAŠANJE MAĐARSKIH NAVIJAČA NA ‘PUŠKAŠ ARENI’: Kakav će odgovor iz UEFE biti!? (FOTO) (VIDEO)

Pođimo od toga kako su ‘azuri’ pod dirigentskom palicom Marčela Lipija osvojili Svetsko prvenstvo Nemačkoj 2006. godine, a potom došli do finala EURA 2012. i do trijumfa 2020. godine. Ne igraju lep i atraktivan fudbal, ali izuzetno pmaetno i strpljivo, vrebaju svoju šansu iza lopte i kada se protivnik umori, oni stupaju na scenu.

Takođe, Žoze Murinjo i čuvena bajka sa Interom, kada su u polufinalu Lige šampiona 2010. sa 25 odsto poseda lopte izbacili najmoćniju Barselonu u istoriji. Kasnije i osvojili to takmičenje protiv ponovo moćne ekipe minhenskog Bajerna, sa ponovo malim posedom. Ali, kako posebni kaže ‘nosite posed kući, ja ću titulu’. A da ne pominjemo Ančeltija Milan.

Sinoć je selektor reprezentacije Mađarske matirao Piksija u tri poteza i pokazao da je na takitčkom nivou iznad našeg stratega. Mađari igraju strpljiv fudbal i čekaju greške protivnika, a za posed ih baš briga, pošto su ga u jednom trenutku imali 35 odsto, ali ne vredi dobra i atraktivna igra i napadački fudbal, ako nema rezultata.

FOTO: Starsport

Srbija je u individualnom smislu bolja od Mađarske, ali su oni sinoć pokazali da na čelu sa italijanskim stručnjakom igraju odlično, pametno i oprezno. Fudbal je timska igra i ne mora uvek ekipa sa boljim inidivudama da bolji bude bolja od složnog timska igra. Zato, nikada ne podsenjujte ekipu u kojoj je Italijan trener.

FOTO: Starsport

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter