0
Boks

FOTO: BSS

BOKSERI BLISTAJU: Zlatna medalja Mirončikova na Evro kupu u Budvi, bronze za Memića i Babića!

Objavljeno: 15.10.23 u 17:20

Sjajni rezultati naših boksera

Mladi i potvrđeni bokserski as Srbije, Vladimir Mirončikov, osvajač bronze na Prvenstvu sveta 2021. u Beogradu, iskovao je novo zlato za Srbiju.

Na premijernom i jedinstvenom takmičenju, EUBC Elite Evro kupu koje se održavalo od 08. do 15. oktobra 2023. godine u Budvi i okupilo 30 zemalja sveta, selekcija Srbije osvojila je tri odličja. Pored zlata Mirončikova, našoj zemlji dve bronze osvojili su Almir Memić i Vladan Babić.

Mušku boks selekciju Srbiju na Evro kupa u Budvi predstavljali su: Vahid Abasov 67 kg, Almir Memić 75 kg, Vladimir Mirončikov 80 kg, Vladan Babić +92 kg, Pavel Fedorov 63,5 kg, predvođeni trenerom Bolatom Nijazimebtovim i selektorom seniorske muške boks reprezentacije Srbije Milanom Piperskim.

FOTO: BSS

Srpski reprezentativac u kategoriji do 80 kg Vladimir Mirončikov na startu takmičenja savladao je Grka Mihaila Tsamalidisa, za plasman u polufinale borio se protiv Italijana Salvatorea Kavaralja, u polufinalu eliminisao je predstavnika Crne Gore Petra Marčića, dok je u samom finalu deklasirao Slovaka Andreja Semeza.

Finalni mečevi održani 14. oktobra na Trgu ispred Starog grada u Budvi. Mirončikov je nakon ubedljive pobede i osvajanja zlata u srcu turističke metropole Crne Gore zapevao srpsku himnu na pobedničkom postolju.

FOTO: BSS

Srbija je u mom srcu i na svakom takmičenju svim snagama i maksimalnom motivacijom borim se za medalju. Ovaj put bio sam na visini zadatka i takmičenje završio na pobedničkom postolju što me posebno raduje jer sam mogao da pevam himnu “Bože pravde”. Idemo dalje, naredno takmičenje je “Zlatna rukavica” u Čačku gde takođe imam najviše moguće ambicije” – rekao je nakon trijumfa u Budvi srpski reprezentativac Vladimir Mirončikov.

FOTO: BSS

Nagradni fond za boksere prvog Evropskog kupa u boksu za seniore iznosio je čak 455.000 evra. Bronzana medalja iznosila je 5000 evra, srebro 10000 i zlato 15000 evra. Novčane nagrade su najveće do sada od svih evropskih takmičenja što je i rezultiralo visokim odzivom reprezentacija i najkvalitetnijih boksera u svim kategorijama u Evropi.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter