2
Fudbal

Strahinja Pavlovic scores the goal during the UEFA EURO Qualifiers group G Season 2023/2024 match between Hungary and Serbia at stadium Puskas Arena on October 14, 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVIŽDUCI HIMNI, GAĐANJE TADIĆA SA TRIBINA, PROVOCIRANJE MITROVIĆA: Mađare samo čista sreća spasila od Orlova! (VIDEO)

Objavljeno: 14.10.23 u 22:41

Poprilično neočekivan sastav Orlova.

Večeras od 20.45 časova reprezentacija Srbijom igra u Budimpešti meč sa Mađarskom, a strateg Orlova, Dragan Stojković, izveo je nešto kombinovaniji sastav od očekivanog, pa je sigurno da će naša selekcija imati svežu krv.

Meč je završen rezultatom 2:1 za mađarsku selekciju.

Mađarska: Dibus, Lang, Salaj, Fiola, Nego, Nađ, Stajls, Kerkez, Soboslaj, Šalaj, Varga.

Srbija: V. Milinković – Savić, Milenković, Eraković, Pavlović, Živković, Terzić, Gaćinović, Gudelj, Lukić, S. Milinković – Savić, Mitrović.

Pobeda bi umnogome približila naš tim plasmanu na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Meč je poečeo u izuzetno laganom ritmu, nije u prvih 15 minuta viđeno gotovo ništa na obe strane, jer je bilo na snazi početno odmeravanje snaga, a potom je Gačinović sam izašao pred golmana, ali je izabrao loše rešenje jer nije šutirao na gol, a potom Živković u jednom kontranapadu nije dobro poslao loptu i Dibus ju je presekao.

Ipak, svega par minuta kasnije, Mađarska je došla do gola, nakon što je odbrana Srbije jako naivno ispala, a Nego je pronašao Vargu, kojem je ostalo samo da pošalje loptu u mrežu.

Ipak, deset minuta kasnije, odličan centaršut iz kornera uputio je Andrija Živković, a Strahinja Pavlović bio je najbolji u skoku i poravnao rezultat – 1:1, ali smo imali prednost je trajala svega pola minuta, jer je Evrogol Šalai postigao evrogol maltene po kretanju sa centra nakon gola naše selekcije.

Do poluvremena naša selekcija je imala veliku terensku inicijativu, ali do izjednačenja nije mogla barem u prvih 45 minuta.

Nastavak je počeo sjajno po Orlove, koji su furiozno krenuli na gol rivala, a čak dva gola su poništena Aleksandru Mitroviću zbog minimalnih ofsajda. Potom je opao ritam, a potom je Mađarska ni iz čega došla do solidne prilike, i pogodila prečku, pa je naš tim ostao u životu.

Dvadeset minuta pre kraja, naši reprezentativci neobjašnjivo nisu mogli da dođu do gola, jer je nakon pravog rikošeta lopta izbačena sa gol linije, a potom su Tadić i Pavlović pogodili stative u svega nekoliko sekundi. A koliko su sreće imali mađarski igrači najbolji je dokaz nestvarna odbrana Dibusa duboko u nadoknadi vremena, koji je sačuvao mrežu nakon udarca glavom Milenkovića.

Standings provided by Sofascore

 

7
2

2 Komentara

  1. Je na SP otišao na poništen gol Ronalda i ludu srecu. Na SP smo videli da ne moze da radi ovaj posao. Ništa nije naučio – diletant

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter