2
Evroliga

FOTO: Twitter/ BC Zalgiris Kaunas

REPRIZA IZ PROŠLE SEZONE: Zvezda prokockala +9 u finišu i izgubila u Litvaniji!

Objavljeno: 13.10.23 u 20:55

Od očaja do sjaja i nazad

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa u okviru drugog kola Evrolige rezultatom 79:74. Srpski tim je tako pretrpeo prvi poraz ove sezone u svim takmičenjima.

Nakon neuspelog napada Crvene zvezde, domaćin je organizovao napad i preko Dimsea koji je probio odbranu gostiju i postigao prve poene. Uzvraćaju ‘crveno-beli’ preko Tobija koji šutem za dva poena poravnao rezultat. Bolji start Litvanaca koji su napravili seriju od 4:0, ali je tim sa Malog Kalemegdana preko Simonovića prekinuo nastavak iste (6:4).

Ponovo ekipa Žalgirisa pravi seriju od 7:0 i nedozvoljava srpskom predstavniku da dođe do daha. Ovog puta Dejan Davidovac je popravio utisak i prekinuo seriju, međutim, doomaći preko Šmitsa dolaze do novih poena. Uspeli su gosti da organizuju sjajnu akciju preko Ilića koji postiže prve poene, a u narednom napadu Hanga je postigao nove poene i Zvezda je u tom trenutku napravila seriju od 6:0 i spustila prednost Žalgirisa na 17:13.

 

 

Odličan početak litnaskog giganta koji je silovito krenuo u ovaj susret, ali se pred kraj prve deonice i Crvena zvezda probudila i uspela da smanji ubedljivu prednost i čak dođe do vođstva. Na kraju ovog dela susreta rezultat je bio 21:19 za izabranike Duška Ivanovića.

 

 

Odlična igra se nastavila i u drugoj deonici, a Crvena zvezda dolazi do prvih poena i pokazuje sjajnu igru. Teodosić pokazuje da još uvek poseduje magiju u rukama i uputio fenomenalnu asistenciju do Mitrovića koji je ponetirao, ali su domaći uzvratili na drugoj strani takođe atraktivnim potezom preko Evansa koji je postigao poene ‘eli-upom’.

 

 

Tim sa Malog Kalemegdana je sjajno ušao u ovaj deo susreta i došao do vođstva od 25:19, ali se Žalgiris brzo ‘otreznio’ i došao -1 (25:24). Ponovo Teo stupa na scenu i pokazuje da nije za otpad i pogaša šut za tri poena, ali na drugoj strani Mitrulon uzvraća istom merom.

Fanstatična borba se vodila tokom čitave druge četvrtine, obe ekipe su pokazale izuzetan kvalitet i priredile spektakl u ‘Žalgirio areni’. Odlično je startovao Žalgiris, imao +10 u jednom trenutku, ali su se gosti ‘otreznili’ i preuzeli stvari u svoje ruke. Na odmor su igrači Zvezde otišli sa prednošću od 38:35.

Velika borba se nastavila i u drugom poluvremenu. Uspeva Zvezda da održi razliku od 5,6 poena na svojoj strani preko Luke Mitrovića i Dejana Davidovca. Ipak, Šmilds na drugoj strani ne da „crveno-belima“ da se odlepe, pa je na kraju treće četvrtine plus 6 za šampiona Srbije.

 

 

Odlično otvaraju gosti poslednju četvrtinu i nakon trojke Nejpira pa potom poena Mitrovića ima plus 9.

Ipak, ponavlja se boljka iz prošle sezone i tim Duška Ivanovića ponovo dozvoljava rivalu da se vrati potpuno preokrene meč. Serija Žalgirisa čak 13:0 nakon koje stižu do prednosti 67:63.

Nije uspela Zvezda da se oporavi od ove serije i na kraju je poražena u Litvaniji 78:72. Skoro pa preslikana završnica iz prethodne sezone. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šmids sa 18, a Ulanovas je ubacio 15. U poraženom timu, najbolji je bio Mitrović sa 16 poena i 8 skokova, a pratio ga je Teodosić sa 15 i 4 asistencije.

2
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter