0
Fudbal

Dragan Stojković Piksi (FOTO: Starsport)

PIKSI OTKRIO PREDNOST MAĐARA, PA SE OSVRNUO NA DEBAKL ‘ORLIĆA’: Evo šta je poručio!

Objavljeno: 13.10.23 u 18:43

‘Pun stadio je dodatni motiv’.

Dirigent srpskog nacionalnog tima, Dragan Stojković Piksi govorio je za medije u Budimpešti o susretu sa Mađarskom. Takođe se dotakao i igračkog kadra i istakao da Miloš Veljković neće biti u protokolu za ovaj duel, jer nije ni trenirao.

– Ne može da bude u protokolu, jer nije ni trenirao sa nama, imao je poseban režim treninga i nema ga ni u timu ni u protokolu. Pitanje je da li će da bude za Crnu Goru. Verujem da hoće. Bolovi u primicaču iziskuju nekoliko dana oporavka – rekao je.

Selektor Mađarske, Marko Rosi je naveo da će Sergej Milinković-Savić igrati iza napadača, a Piksi se dotakao te izjave.

-Moraću da ga pitam da mi prenese te karakteristike, pošto su to neka predviđanja. Gde će da igra i da li će to ćemo videti. Pitaću ga u svakom slučaju – govorio je kroz šalu Stojković.

Selektor smatra Puškaš arenu kao najveću prednost Mađarske.

-Stadion je zaista prelep, pritom nosi i prelepo ime, Puškaš, legenda svetskog fudbala, uslovi za igru su fenomenalni i razlika u odnosu na utakmicu u Beogradu je to što smo mi igrali pred praznim tribinama, a oni će imati 65.000 ljudi i taj ambijent koji svi žele da vide. Nadamo se svim komponentama koje su bitne – naveo je on.

Pun stadion kao dodatni motiv.

-Jako sam bio tužan kad sam video da je na “Marakani” prazan stadion zbog kazne i to ne bi trebalo da se dešava u budućnosti. Moramo da budemo pametni i da i mi igramo pred punim stadionom. Svaki igrač i onaj ko je deo utakmice može samo da uživa u ambijentu i u uslovima koje ovaj stadion pruža. To je još jedan dodatni motiv da date svoj maksimum da sav svoj talenat ispoljite na najbolji mogući način – poručila je legenda Crvene zvezde.

Mlada reprezentacija Srbije je deklasirana od Engleske sa čak 9:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Piksi nije hteo da komentariše taj susret.

-Bolan je i previsok rezultat, ali ne bih davao druge komentare jer želim da zadržim fokus na onome što nam predstoji sutra uveče. Fokus i koncentraciju – zaključio je Stojković.

Podsetimo, Srbija sutra od 20:45 gostuje selekciji Mađarske na Puškaš areni Budimpešti u okviru oktobarskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj. U prvom susretu u Beogradu naš nacionalni tim je poražen 2:1, a eventualna pobeda bi dodatno približila ‘orlove’ ovom takmičenju na koje čeka 24 godine.

SELEKTOR SRBIJE JASAN: ‘Cilj svih nas je da Srbija bude na Evropskom prvenstvu!’

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter