0
Lifestyle

FOTO: KK Crvena zvezda

MALI KALEMEGDAN ZAVIJEN U CRNO: Preminuo bivši košarkaš Crvene zvezde!

Objavljeno: 13.10.23 u 12:48

Tužne vesti.

Navijače Crvene zvezde danas je pogodila jedna izuzetno tužna vest. Naime, u 78. godini života preminuo je nekadašnji košarkaš ‘crveno-belih’, a kasnije i funkcioner tog kluba – Miroljub Stojković.

Rođen je 11.12.1945 godine u Beogradu, igrao je za prvi tim Crvene zvezde, ali će ostati upamćen kao kapiten juniorske ekipe Crvene zvezde koja je osvojila šampionat Jugoslavije 1963.godine.

Ta utakmica pamti se i po tom što je bila prenošena na nacionalnoj televiziji, pa je cela Jugoslavija bila u prilici da vidi stasavanje jedne šampionske generacije u kojoj su kasnije i kao seniorski šampioni Jugoslavije igrali Todosijević, Pavlović, Škulić, Stanimirović (sezona 1968-1969).

Stojković se kasnije bavio i trenerskim poslom (bio je trener košarkašica Voždovca sa kojima je stigao i do finala Kupa Pobednika Kupova), a u periodu 1973-1979 bio je i glavni i odgovorni urednik Zvezdine revije. Direktor KK Crvena zvezda bio je 1989 i 1990. godine.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter