0
Evroliga

FOTO: Starsport

IVANOVIĆ POSLE PORAZA: „Igrali smo mekano, bez odbrane u poslednjoj četvrtini“!

Objavljeno: 13.10.23 u 21:31

Nije bio zadovoljan trener „crveno-belih“ finišom meča

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da savladaju Žalgiris u Kaunasu. Litvanski tim je slavio posle velikog preokrete u poslednjoj četvrtini, gde su serijom 13:0 nadoknadili -9 i tako naneli težak poraz srpskom timu.

Upravo je o manjku energije u završnici meča govorio šef stručnog štaba Zvezde, Duško Ivanović.

Čestitam Žalgirisu. Počeli su i završili sa visokim intenzitetom. Igrali su dobro. Mi smo krenuli meko, a završili smo skoro kako smo i počeli. To je bio problem. Oni su dodavali loptu odlično, imali su dobre šuteve za tri poena i došli su do prednosti. Žalgiris nije menjao nista. Oni su igrali kao i u Bolonji. Mi smo imali problem da damo lake koševe i sa Ulanovasom. On je napravio razliku u ovom meču – rekao je Ivanović pa dodao:

– Sezona je duga. Znam jako dobro Rokasa. On je profesionalac i igra dobro odbranu i napad. I on i napad moraju da napreduju. Ovo je signal. Prvu utakmicu smo dobili lako, ali ovo je signal da nismo dobri u ovom momentu i da treba da unapredimo našu igru. Želeo sam da dođe u Zvezdu jer ga znam, sviđa mi se. Znam šta može da nam da u svakom momentu.

Trener domaćih, Kazis Maksvitis, slaže se sa konstatacijom da je poslednja četvrtina odlučila pobednika, odnosno čvršća odbrana Žalgirisa.

 

 

Ako pričate o kvalitetu, ovo nije bila najvalitetnija utakmica. Nismo bili u igri u drugoj i trećoj čevrtini. Srećan sam zbog ekipe, karaktera, poslednje četvrtine. Dobar izbor šuteva smo imali, pogađali smo. Mnogo nam je pomogla odbrana – rekao jeMaksvitisi dodao:

– Poslednja četvrtina je rešila utakmicu. Imali smo više prilike u napadu, na kraju smo to i iskoristili.

Klub sa Malog Kalemegdana nema vremena za žaljenje, pošto već prekosutra gostuje u Čačku ekipi Borca u okviru trećeg kola ABA lige.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter