0
Košarka

Aaron Gordon and Nikola Jokic Serbia - Poland, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Group Phase, Group D, Srbija - Poljska 6.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

GORDON O JOKIĆU I SOMBORU: „Mogao sam tamo da vidim njegov mir“!

Objavljeno: 13.10.23 u 21:15

Amerikanac je oduševljen Srbijom

Nikola Jokić i njegov saigrač iz Denvera, Eron Gordon, izgradili su zadnjih nekoliko godina specijalan odnos. Njih dvojica su ovog leta postali NBA šampioni i tako timu iz Kolorada doneli prvu titulu u istoriji franšize.

Snažni američki krilni centar odlučio je da svoj odmor provede u Srbiji, tačnije u Somboru, kako bi dodatno upoznao Jokićevu porodicu, prijatelje, grad i kulturu. Gordon ističe da mu je sada jasno odakle dolazi Nikolin unutrašnji mir.

Njegova rutina tamo, njegov način života… Mogao sam da vidim njegov mir. Mir uma se prenosi na teren. To je ono što ga čini tako dobrim igračem. Imamo bolju hemiju van nego na terenu. I to nešto govori – rekao je Gordon za „ESPN„.

Smatra da je Nikola u prajmu i da će postajati sve bolji i bolji.

On je najbolji igrač na svetu. Radi kao čudovište. Njegov režim, ishrana, koliko je orijentisam na svoje telo. Ima samo 28 godina, postaće još bolji u odbrani i napadu. Ne vidim ko može da ga zaustavi. Još uvek nisu pronašli odgovor za njega.

 

Nikola Jokic Hipodrom Sombor on June 18, 2023 in Sombor Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Na kraju je pohvalio i sam grad kao i srpske specijalitete.

Hrana je neverovatna. Arhitektura je prelepa. Čini se da je svaka građevina jedinstvena. Zdrav, lagan način života.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter