0
Fudbal

FOTO: Starsport

ĐORĐEVIĆ NAKON DEBAKLA: ‘Težak poraz, idemo u Severnu Irsku da ublažimo sliku iz Notingema!’

Objavljeno: 13.10.23 u 17:10

‘Niko nije očekivao da nešto ovako može da se dogodi.’

Selektor mlade reprezentacija Srbije do 21. godine, Dušan Đorđević je nakon ubedljivog poraza od Engleza rekao da je ovo previsok poraz i da su kažnjeni za svaku grešku.

-Težak, previsok poraz. Niko nije očekivao da nešto ovako može da se dogodi, pripremali smo se i hteli da stvari izgledaju drugačije. Uz sav kvalitet koji Englezi poseduju, koji uopšte nije sporan, zna se da njihovi igrači nastupaju u najačoj ligi na svetu, nadovezao se veliki broj naših grešaka na praktično svakom delu terena. Tako da smo za svaku grešku, svaki propust, surovo kažnjeni. Takva jedna selekcija sa toliko kvalitetnih pojedinaca, lako rešava sve te poklonjene situacije – istakao je on.

Dodao je da ovo treba brzo da se prevaziđe i da poprave sliku na gostovanje u Severnoj Irskoj.

-Jednostavno moramo sve ovo brzo da prevaziđemo, moramo da se fizički i mentalno pripremimo za ono što nas očekuje. Idemo u Severnu Irsku, idemo da pobedimo i osvojimo tri boda koji bi donekle ublažili sliku iz Notingema. Sa tim bodovima ostali bi u trci za drugo mesto, a to je neka naša realnost u ovom trenutku, pored Engleske koja je i pre početka bila apsolutni favorit grupe – naveo je Đorđević.

Takođe, pored selektora svoj sud o ovom susretu dao je i kapiten ‘orlića’ Stefan Mitrović.

-Mnogo smo grešili, bukvalno su kaznili svaku našu grešku. Nismo smeli da dozvolimo da primimo toliko golova, sada moramo da se dignemo kako znamo i umemo, moramo da pobedimo Severnu Irsku. Svima nam je žao zbog jednog ovako loše odigranog meča. Moramo sve da zaboravimo, nije naravno lako posle jednog takvog poraza potisnuti sva dešavanja, ali nemamo izbora. U igri smo za drugo mesto, pobeda u Severnoj Irskoj sada se nameće kao imperativ – poručio je Mitrović.

Podsetimo, mlada reprezentacija Srbije uzrasta do 21. godine ubedljivo je poražena od Engleske rezultatom 9:1 u okviru kvalifikacija Evropsko prvenstvo. Priliku za iskupljenje ‘orlići’ imaju za tri dana kada će gostovati Severnoj Irskoj, a u ovom ciklusu su savladali  Azerbejdžan sa 2:0.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter